Cum şi-au dublat veniturile şefii Poliţiei Locale Sector 1 pe perioada stării de urgenţă

Poliţia locală (Epoch Times România)
Andrei Popescu
27.07.2020

În perioada stării de urgenţă, poliţişti locali, şefi de departamente şi conducerea Poliţei Locale Sector 1 şi-au pontat chiar şi peste 100 de ore suplimentare pe lună, reiese din documente obţinute de G4Media.ro.

Potrivit surselor citate, directorul Poliţiei Locale Sector 1, Ionuţ Deaconu, şi-a pontat 250 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai, iar primarul PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a afirmat că totul este legal şi verificat de Curtea de Conturi.

Un reprezentant al conducerii Curţii de Conturi a declarat pentru G4Media că s-a efectuat un control, dar nu s-au constatat abateri pentru că încă nu s-a emis o decizie.

În ceea ce priveşte listele cu orele suplimentare, acestea sunt aprobate de însuşi Deaconu, în calitate de director al instituţiei pe care o conduce.

Mai mult, în timp ce poliţiştii locali care au făcut muncă de teren şi au ieşit în stradă în perioada stării de urgenţă au fost pontaţi cu maximum 6-8 ore suplimentare, şefii Poliţiei Locale Sector 1 şi şefii de departamente au adunat uneori şi peste 100 de ore suplimentare în doar două săptămâni, cele de la sfârşitul lunii martie.

În condiţiile în care o oră suplimentară se plăteşte între 75% şi 100% pentru angajaţii Poliţiei Locale, pontarea orelor suplimentare a contribuit în mod semnificativ la creşterea (chiar dublarea) veniturilor lunare ale respectivelor persoane.

De asemenea, conform surselor citate, directorii şi membri ai unor departamente că Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal sau Biroul de Control Intern ar fi lucrat sute de ore pe perioada stării de urgenţă provocată de noul coronavirus.

De exemplu, Vlad Alexandru Dumitru Armeanu, şeful Serviciul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradă, a încasat bani pentru 176 de ore suplimentare în perioada 1 martie – 31 mai. Asta în condiţiile în care activitatea economică, inclusiv construcţiile şi publicitatea stradală, a fost mult redusă în perioada respectivă. Chiar şi aşa, Armeanu a făcut 16 ore suplimentare din 16 martie.

Totodată, Direcţia Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), solicitând toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de şeful instituţiei, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie. Conducerea MAI are suspiciuni că Enescu a pontat sute de ore suplimentare executate mai ales noaptea şi în zilele de week-end, fără acordul ministrului de Interne, au precizat surse din Poliţie pentru G4Media.ro. Verificările vizează şi alţi angajaţi ai Jandarmeriei, printre care şi iubita lui Bogdan Enescu.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor