Cum se cheltuie banul public. Nereguli la acordarea contractului pentru Memorialul Colectiv

Acordat prin încredinţare directă unei companii cu un singur angajat, contractul pentru realizarea Memorialului Colectiv a fost reziliat.
Parcul Lumea Copiilor
Parcul Lumea Copiilor (Fotografie primită de la cititori)

Corpul de Control al Primăriei Sector 4 a descoperit mari nereguli în procedura de atribuire şi în modul de derulare a lucrărilor pentru aşa-zisul Memorial Colectiv din Parcul Lumea Copiilor, au declarat oficiali din primărie pentru Mediafax.

Una din neregulile constatate de Corpul de Control este că Direcţia de Administrare a Parcurilor şi Zonelor de Agrement din Sectorul 4 a atribuit contractul firmei Euroconstruct fără să fie făcută o licitaţie publică, iar astfel valoarea ofertată de respectiva companie nu a putut fi comparată cu alte oferte cu preţuri mai mici.

"Documentele justificative care au stat la baza valorii estimate, respectiv antemăsurătorile - lista cu cantităţile de lucrări şi devizul estimativ, nu sunt asumate de compartimentul de specialitate (Serviciul Administrativ) din cadrul autorităţii contractante şi nu a fost consultată o bază de date cu oferte de preţ ", notează inspectorii Corpului de Control.

Un alt aspect constatat de Corpul de Control constă în faptul că Euroconstruct Group a fost singura firmă care a primit invitaţie de participare.

"S-au constatat elemente de neconcordanţă în întocmirea cronologică a actelor procedurale, respectiv invitaţia de participare este anterioară întocmirii notei estimative şi aprobării achiziţiei directe", se mai arată în raportul Corpului de Control.

Pe lângă aceste nereguli, Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 a mers în control în Parcul Lumea Copiilor şi a descoperit că monumentul Colectiv se execută fără autorizaţie de construire, anunţă oficialii din Primărie.

În consecinţă, contractul pentru pentru construcţia aşa-zisului memorial va fi reziliat iar şefa Direcţiei Administrare Parcuri şi Zone de Agrement sector 4, care s-a ocupat de acest proiect, a fost suspendată.

Raport final al Corpului de Control va fi prezentat săptămâna viitoare, susţin reprezentanţii Primăriei.

Reamintim că în data de 7 martie a.c. în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4, au apărut muncitori care au început să demonteze mobilierul urban de pe alei. Vecinilor parcului li s-a comunicat că în parc se va amplasa un monument Colectiv. Sesizaţi de cetăţenii din zonă, reporterii Epoch Times au contactat reprezentanţii DAPZA care au negat categoric informaţia, comunicând că în parc se fac doar ceva reamenajări, constând în înlocuirea băncilor (altminteri în stare foarte bună) şi în plantarea de noi arbuşti.

Întrebările noastre referitoare la costul lucrării au rămas fără răspuns, inclusiv după ce am cerut oficial, în scris, această informaţie. În urma verificărilor efectuate împreună cu Funky Citizens a reieşit însă că valoarea lucrării atribuită firmei Euroconstruct (societate pe pierdere şi cu un singur angajat) se ridică la 321.405 RON. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne