Cei trei patroni ai clubului Colectiv scapă definitiv şi de arestul la domiciliu

Acţionarii clubului Colectiv, cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, vor fi judecaţi în libertate.
Comemorare a victimelor tragediei din Colectiv, 29 februarie 2016 (Epoch Times România)
Ana Ion
28.03.2016

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, luni, cererea de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliu, formulată de Parchetul General pentru Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, cei trei patroni ai clubului Colectiv. Aceştia urmează să fie cercetaţi în libertate sub control judiciar, relatează Agerpres.

De asemenea, judecătorii au revocat măsura arestului la domiciliu şi pentru reprezentanţii firmei care a livrat şi montat artificii ce au folosite în noaptea dramei la clubul Bucureştean. Astfel, Daniela Niţă (administrator), Cristian Niţă (director) şi Viorel Zaharia (pirotehnist) urmează să fie cercetaţi şi ei tot sub control judiciar.

Reamintim că cei trei patroni ai clubului Colectiv, scenă a unui incendiu devastator care a ucis 64 de persoane, sunt cercetaţi penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind eliberaţi din arest preventiv la sfârşitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor