Şeful Asociaţiei Colectiv: Arafat minte cu neruşinare. Vrem să participăm la întâlnirea dintre el şi Guvern

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, minte cu neruşinare în răspunsul dat la raportul Corpului de control al premierului privind intervenţia de la Colectiv, acuză tatăl uneia dintre victime.
Eugen Iancu, tatăl unui tânăr decedat în urma tragediei de la Colectiv (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
28.03.2016

Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii morţi în spitale în urma incendiului de la clubul Colectiv şi preşedinte al "Asociaţiei Colectiv", susţine că secretarul de stat Raed Arafat "minte cu neruşinare" în răspunsul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la raportul Corpului de Control al premierului privind tragicul incident, relatează Mediafax.

Raed Arafat "minte cu neruşinare" în ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate de DSU în noaptea tragediei din 30 octombrie 2015, a declarat Eugen Iancu, adăugând că secretarul de stat "ar trebui să răspundă la faptul că victimele s-au urcat în salvări şi salvările nu plecau, astfel încât unele victime s-au dat jos din ambulanţe şi au plecat prin mijloace proprii la spital".

Motivul pentru care salvările spitalelor nu plecau era faptul că medicii realizau manevre de prim-ajutor pentru victime, iar ambulanţele SMURD nu ar avea medici la fel de bine calificaţi, a continuat Eugen Iancu. "Ar trebui să răspundă pentru faptul că paramedicii SMURD nu au dreptul să facă o injecţie, să pună perfuzii. Să spună câtă adrenalină au avut pe maşini".

Legat de transportului victimelor în străinătate, Eugen Iancu susţine că "nu a existat transport pe cont propriu pentru că nu s-a permis. Poate explică Arafat cum au plecat victime care au murit pe avion pentru că nu au avut oxigen suficient în dotare".

În ceea ce priveşte răspunderea în faţa legii, Iancu aminteşte că legea pentru aceste intervenţii a fost făcută de Raed Arafat. Potrivit acesteia, la mai mult de 18 victime este nevoie de un medic care să trieze pacienţii. "Este o lege făcută de el, dacă au murit oameni pentru că s-au încălcat aceste legi, trebuie să răspundă. Cine e medicul care s-a ocupat de triere conform Planului Roşu".

Totodată, Eugen Iancu susţine că membrii Asociaţiei Colectiv "doresc să participe la întâlnirea dintre Guvern şi Arafat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor