Cum poţi deveni student la Cambridge

.
. (Graeme Robertson / Getty Images)

Tinerii doritori să afle cum ar putea învăţa la instituţii de învăţământ superior din străinătate sunt invitaţi sâmbătă, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Parcul Cişmigiu, care găzduieşte evenimentul "De la Bucureşti la Cambridge: Cum devii student la o universitate de top".

La evenimentul organizat de Universalio, participanţii vor putea discuta cu Arda Antonescu, consilier la Universalio, şi trei absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ de prestigiu, precum University of Manchester sau University of Warwick, informează Editura Humanitas.

În prima parte a evenimentului, Arda Antonescu va prezenta o serie de aspecte generale referitoare la admiterea la o universitate de elită şi cerinţele birourilor de admitere, care au rolul de a efectua selecţia candidaţilor la o asemenea instituţie. Cei trei invitaţi îşi vor prezenta apoi propriile experienţe de studiu în străinătate şi vor răspunde întrebărilor participanţilor.

Accesul tuturor persoanelor la eveniment este gratuit.

Universalio este un serviciu de consiliere educaţională personalizată care ajută elevii şi studenţii români să devină studenţi ai universităţilor din lume. Serviciul vizează în special, dar nu exclusiv, aplicarea la universităţi de top. Universalio se ocupă de identificarea universităţilor şi programelor potrivite pentru orice aplicant şi asistenţa în construirea unei aplicaţii cu adevărat competitive.

Universitatea Cambridge (University of Cambridge) este localizată în oraşul Cambridge din Anglia. Universitatea are o reputaţie deosebită şi este apreciată ca fiind una din cele mai bune universităţi din lume.

Iniţial, Universitatea a fost o asociaţie de cărturari din oraşul Cambridge, fondată în 1209 de unii profesori care au părăsit Oxfordul după ce au avut un conflict cu localnicii. La Universitatea Cambridge au predat mari personalităţi ale culturii şi ştiinţei universale: Erasmus din Rotterdam care a predat aici latina şi greaca, Isaac Newton care a devenit în 1669 profesor de matematică şi de fizică.

Universităţile Oxford şi Cambridge mai poartă denumirea de Oxbridge. Între cele două universităţi există o rivalitate istorică pe plan academic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură