Cum comentează Blaga demisia lui Macovei din PDL

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Comentând demisia europarlamentarului Monica Macovei din PDL, preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga, a precizat, marţi, că aceasta urma sa fie radiată din rândurile membrilor partidului ca urmare a deciziei sale de a candida ca independent la alegerile prezidenţiale.

"Eu nu mă bucur de plecarea nimănui din partid. Doamna Monica Macovei avea de ales până la urmă. Dacă nu şi-ar fi dat demisia şi şi-ar fi înscris candidatura, urma sa fie radiată din partid. Dânsa dacă dorea să participe în primul rând în competiţia internă din partid se putea înscrie, iar dacă ar fi câştigat-o se putea înscrie şi în cealaltă competiţie din ACL. Cred că noi ne-am desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul la Preşedinţie, Klaus Iohannis, pe care îl vom susţine cu toţii. Toate deciziile au fost luate de către forurile competente ale partidului, partid care evident a apreciat-o pe doamna Monica Macovei şi a susţinut-o de oricâte ori a fost nevoie cu toate forţele", a declarat Vasile Blaga, la B1 Tv.

Monica Macovei şi-a anunţat cu puţin timp în urmă demisia din rândurile membrilor PSD, argumentând că ceea se întâmplă azi în PDL este „greşit”, făcând referire la faptul că formaţiunea susţine un candidat care nu este din cadrul partidului, pe Klaus Iohannis, care „nu ştim unde vrea să ducă România” şi care nu a dovedit că reprezintă dreapta, că apără statul de drept sau că vrea să ducă înainte lupta anticorupţie.

"Cred că ceea ce se întâmplă azi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez. Se fac tot felul de înţelegeri de la o zi la alta, ne-am trezit cu un candidat care nu este al PDL, care nu ştim unde vrea să ducă România. Ne-am trezit cu un candidat la prezidenţiale care nu este al PDL. Este premierul Grivco, nu a dovedit că vrea să apere statul de drept şi anticorupţia şi că reprezintă dreapta. Ni se spune să-l votăm pe Iohannis pentru că reprezintă dreapta. Iohannis nu reprezintă dreapta. (...) Sunt o adeptă a unităţii dreptei, dar nu cu orice preţ şi cu orice chip", a declarat Monica Macovei.

"Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor", a mai declarat Macovei.