Cum au suflat alegerile comuniştii pro-China din SUA pentru Joe Biden - în stil tradiţional

Candidatul la prezidenţiale din partea Partidului Democrat, Joe Biden în Wilmington, Delaware, 25 noiembrie 2020
Candidatul la prezidenţiale din partea Partidului Democrat, Joe Biden în Wilmington, Delaware, 25 noiembrie 2020 (Chandan Khanna/AFP via Getty Images)

Publicul american devine din ce în ce mai conştient de dovezile privind fraudele masive comise cu ajutorul computerelor, cu alegători aduşi din afara statului şi cu ajutorul morţilor care votează - dar şi cu dube pline de buletine de vot false - care toate înclină alegerile din 3 noiembrie către Joe Biden.

Există chiar zvonuri de implicare venezueleană, iraniană şi chineză.

Dar nimeni nu vorbeşte încă despre faptul că o reţea condusă de activişti comunişti ai Partidului Comunist Chinez (PCC) a solicitat sute de mii de voturi pentru Joe Biden în mai multe state cheie ale alegerilor. Chiar sub nasul nostru, aceşti comunişti americani sprijiniţi de Partid susţin că şi-au învins inamicul - pe Donald Trump - şi că au câştigat alegerile pentru binomul Biden / Harris.

Ştim că PCC l-a dorit plecat pe Donald Trump. Linia sa dură în domeniul comerţului, sprijinul pentru protestatarii anti-comunişti din Hong Kong, susţinerea bugetului militar al SUA şi loialitatea faţă de un Taiwan liber au făcut ca preşedintele Trump să fie un obstacol major pentru ambiţiile globale ale Partidului Comunist Chinez.

Astfel că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că Partidul Comunist Chinez ar putea fi tentat să îşi mobilizeze reţeaua din SUA pentru a ajuta la înfrângerea lui Trump la urne.

Această reţea a fost condusă în principal de membri ai grupului comunist pro-chinez Liberation Road (Drumul Libertăţii, cunoscut anterior sub numele de Freedom Road Socialist Organization), grupul asociat LeftRoots (Rădăcini de Stânga) şi aliaţi din Partidul Comunist al SUA şi organizaţia Socialiştii Democraţi din America.

Mulţi dintre membrii Liberation Road / LeftRoots implicaţi sunt conectaţi cu Asociaţia Progresistă Chineză din San Francisco (CPA), care a folosit tactici de înregistrare în masă a alegătorilor (prin poştă) pentru a domina politica din zona Bay Area a oraşului San Francisco de mulţi ani. Mulţi dintre tovarăşi sunt, de asemenea, puternic implicaţi în activităţile organizaţiei Black Lives Matter. Unii au, de asemenea, legături profunde cu agenţii Partidului Comunist Chinez din San Francisco.

Reţeaua a vizat şapte state cheie şi a mobilizat cel puţin 12.000 de voluntari. Înregistrarea alegătorilor şi operaţiunile proiectelor precum Get Out The Vote au făcut probabil o diferenţă critică în mai multe state cheie - sau cel puţin i-au dat lui Biden suficiente voturi pentru a masca mai uşor presupusa fraudă masivă a Partidului Democrat.

Mai mulţi membri ai reţelei au revendicat în mod deschis că au câştigat statele respective pentru Biden.

Proiectul Seed the Vote - Semănaţi votul

Format în 2019, Seed the Vote este un proiect al Everyday People PAC şi este susţinut de grupurile-vitrină ale organizaţiei Liberation Road, inclusiv Bay Resistance, Bay Rising Action, San Francisco Rising Action Fund şi „alte organizaţii şi persoane din toată zona Bay Area, angajate să construiască politici de putere în comunităţile noastre”.

Liderii cunoscuţi ai acţiunii Seed the Vote includ:

  • de la Liberation Road tovarăşii Sarah Jarmon şi Michelle Foy, cea din urmă fiind până de curând director financiar şi administrativ al Asociaţiei Progresiste Chineze din San Francisco (CPA).
  • de la de la LeftRoots tovarăşii Adam Gold şi Alex Tom - care este director executiv al CPA şi prieten de lungă durată al unui alt membru al LeftRoots, fondatorul Black Lives Matter, Alicia Garza.
  • foştii membri ai consiliului de administraţie CPA, Stacy Kono şi Kimi Lee, şi actualul director executiv al CPA, Shaw San Liu.
  • fostul comunist al organizaţiei Line of March, Max Elbaum, un susţinător tradiţional al regimului de la Beijing.

CPA a servit interesele Beijingului în zona Bay din 1972.

Într-un seminar web din 22 mai al organizaţiei de extremă stânga Centrul pentru Educaţie Politică, Alex Tom de la CPA şi Seed the Vote s-a lăudat cu relaţia sa strânsă cu oficialii Partidului Comunist Chinez din San Francisco. De asemenea, el a recunoscut că a purtat „diverse conversaţii cu ei despre poziţionarea noastră”. El a spus că sarcina de „a scăpa de Trump” este o problemă principală.

Seed the Vote este în mod clar o operaţiune afiliată Partidului Comunist Chinez.

Impactul programului Seed the Vote

Deşi este o entitate relativ nouă, Seed the Vote a construit legături cu mai multe proiecte de înregistrare a alegătorilor (pentru votul prin poştă) deja existente în întreaga SUA - toate în statele cheie.

Reţeaua Seed the Vote include organizaţii precum LUCHA (Living United for Change în Arizona), New Florida Majority, New Georgia Project şi Pennsylvania Stands Up.

Scopul imediat al Seed the Vote este să-l învingă pe Trump. Scopul pe termen lung este o Statele Unite socialiste. Seed the Vote susţine: „Vrem să valorificăm experienţa, capacitatea şi expertiza organizatorilor şi activiştilor din California în sprijinul organizării pe termen lung în statele vecine".

„Scopul nostru nu este doar să-l scoatem pe Trump din funcţie, ci să ajutăm la schimbarea echilibrului puterii în statele în care lucrăm în favoarea comunităţilor de culoare, a organizaţiilor de justiţie socială şi a forţei de muncă. Vrem să fim inteligenţi din punct de vedere tactic şi politic şi să ne răspândim politica şi organizaţiile”.

Într-un webinar recent, Adam Gold de la Seed the Vote a declarat: „Eram cu adevărat hotărâţi să-l înfrângem pe Trump. Anul acesta ne-am concentrat pe şapte state şi se pare că şase dintre acestea s-au dus la Biden”.

Succesele revendicate ale Seed the Vote includ operaţiuni în mai multe state cheie.

Într-o conferinţă Zoom post-electorală care a implicat mai multe grupuri organizatoare din diverse state, Alex Gomez, co-director executiv al LUCHA din Arizona, s-a lăudat că organizaţia sa face parte dintr-o coaliţie „capabilă să facă 8 milioane de apeluri telefonice... să bată la peste 1 milion de uşi ... pentru a oferi o victorie surprinzătoare pentru Biden".

Pennsylvania Stands Up (Pennsylvania se ridică) este o reţea la nivel naţional de organizaţii de înregistrare a alegătorilor (prin poştă), inclusiv Berks Stands Up, Lehigh Valley Stands Up, Delco Stands Up, Erie Stands Up şi Reclaim Philadelphia. Majoritatea acestor grupuri sunt conduse de membri afiliaţi maoiştilor de la Liberation Road sau membrilor organizaţiei Socialiştilor Democraţi din America.

În mai 2020, Reclaim Philadelphia a semnat o scrisoare difuzată de mai multe personaje aliniate la Liberation Road, care îl criticau pe candidatul Joe Biden pentru un anunţ de campanie care era considerat prea critic faţă de China.

Într-o postare pe Facebook din 13 noiembrie, Pennsylvania Stands Up susţine că cei 8.000 de voluntari, 6.869.934 de apeluri, 1.803.935 de texte şi 400.000 de conversaţii au oferit mai mult de 50.000 de voturi şi 14 judeţe cheie pentru Biden.

New Georgia Project a obţinut un câştig restrâns pentru Biden cu 1.230.000 de mesaje text, 362.000 de mesaje prin poştă directă, 2.200.000 de apeluri telefonice, 98.000 de conversaţii şi s-a bătut la 371.000 de uşi.

Proiectul New Georgia, a fost fondat iniţial de fostul senator al statului Georgia Stacey Abrams, şi a fost condus până de curând de către Rev. Raphael Warnock, care candidează acum pentru Senatul SUA.

Proiectul Detroit Action este condus de Laura Misumi, fiica maoistului californian şi actual membru al LeftRoots, Don Misumi. Grupul ei a contribuit la creşterea numărului mare de voturi în comitatul Wayne, Detroit.

BLOC (Black Leaders Organising for Communities) are sediul în Milwaukee. În cadrul conferinţei Zoom post-electorale, directorul executiv al BLOC, Angela Lang, s-a lăudat: „Ne apropiem cu adevărat, foarte, foarte mult de victorie în Wisconsin. Biden a crescut cu 20.697 de voturi, iar în 2016 Trump a luat statul cu 22.748 de voturi. Deci, aproape că suntem acolo, marja este chiar asta, dar inversată şi asta se datorează muncii pe care am depus-o".

Modele maoiste

Efortul membrilor proiectului Seed the Vote pentru 2020 a fost croit pe succesele din trecut ale grupurilor Liberation Road, ale grupului Carolina Federation din Carolina de Nord şi ale organizaţiei New Virginia Majority (NVM).

Recent înfiinţată Carolina Federation reuneşte grupuri mai vechi de înregistrare a alegătorilor prin poştă Durham For All, Down Home NC, Forsyth Freedom Federation şi New Hanover For All. În ultimii 4 ani, Durham For All a vizat puternic comunităţile negre din „Bull City” şi a ales câţiva simpatizanţi în Consiliul oraşului Durham.

La nivel de stat, Carolina Federation lucrează pentru a transforma ambele camere ale legislativului din statul Carolina în joint-uri democrate şi reprezintă o mare parte din motivul pentru care Carolina de Nord tocmai a reales un guvernator democrat. Carolina Federation este condusă de mai mulţi tovarăşi de la maoiştii din Liberation Road, inclusiv Sendolo Diaminah şi Aiden Graham.

Înfiinţată în 2007 şi condusă de comunistul Jon Liss, de la Liberation Road, NVM poate pretinde pe bună dreptate că a schimbat Virginia din roşul republicanilor în albastrul democraţilor.

În 2018, co-preşedintele NVM Tram Nguyen a publicat un articol publicat în The New York Times spunând: „Democraţii ar putea învăţa multe din ceea ce s-a întâmplat în Virginia”. Potrivit lui Nguyen:

„Partidul Democrat a cheltuit milioane de dolari în Virginia anul acesta, dar statul nu a fost întotdeauna o asemenea prioritate. De la poziţia sa în sud până la rolul său proeminent în moştenirea americană a opresiunii, Virginia a fost considerat mult timp conservator şi de nezdruncinat. În urmă cu şase ani, republicanii controlau funcţia de guvernator şi Adunarea Generală".

„Organizaţii locale ca a mea au înţeles potenţialul politic al Virginiei, când am început, acum 12 ani. Câştigăm pentru că recunoaştem puterea unui electorat care include şi reflectă diversitatea statului nostru. Nu vorbim cu alegătorii numai atunci când se desfăşoară sezonul campaniei. Încercăm să ajungem la alegători de toate culorile, femei, muncitori cu venituri mici şi tineri acolo unde se află, ceea ce ne-a permis să dezvoltăm o bază robustă de sprijin de-a lungul aşa-numitului Urban Crescent, din Virginia de Nord până la Hampton Roads. Cu mult înainte de Ziua Alegerilor, am înregistrat peste 300.000 de alegători, am bătut la peste 2,5 milioane de uşi şi ne-am organizat în cadrul comunităţilor de culoare pentru a ajuta la câştigarea unor schimbări semnificative de politică, cum ar fi extinderea Medicaid, care a acoperit aproape 400.000 de oameni”.

Asemenea proiecte sunt, desigur, complet legale. Dar orice implicare chineză în acest proiect ar schimba complet lucrurile.

Steve McClure este un fost rezident din Washington, care are legături strânse cu Liberation Road şi NVM. Din 2010, a lucrat cu Departamentul de Geografie al Universităţii Wuhan din China şi este fellow la Laboratorul de Stat al Informaţiilor de Inginerie în Topografie, Cartografiere şi Teledetecţie la universitatea din Wuhan.

De mai bine de zece ani, tovarăşul McClure şi-a folosit abilităţile în cartografierea Sistemelor de Informaţii Geografice (GIS) pentru a furniza către organizaţia NVM informaţii cu privire la identificarea alegătorilor, foarte bine direcţionate.

Potrivit unei postări din 25 august 2011 pe blogul lui McClure: „Am lucrat recent cu New Virginia Majority pentru a realiza o serie de hărţi pentru planificarea acţiunilor în zonele de case din statul Virginia. … Datele de bază sunt liste ale gospodăriilor individuale pe categorii de recensământ.”

Toate acestea nu sunt teorii. Strategia a fost concepută pentru a ajuta NVM să întoarcă în favoarea democraţilor zone din tot statul, prin micro-targetarea potenţialilor alegători democraţi din comunităţile cu venituri mici şi minorităţi.

Într-o altă postare, McClure scria: „La alegerile generale din 2008, Virginia a votat în favoarea democraţilor pentru prima dată din 1964, cu Obama în fruntea statului. Schimbările demografice şi participarea sporită a alegătorilor, şi nu schimbarea fidelităţii politice, explică acest rezultat. ..."

„Concentrându-mă pe judeţul Prince William, Virginia, am aplicat tehnici de interpolare spaţială într-un GIS pentru a extrage rezultatele alegerilor din 2008 din geografia punctelor de vot (...) pentru analize cantitative ulterioare. Scopul a fost să produc informaţii inteligibile pentru organizaţiile clasei muncitoare care construiesc puterea populară de la bază. ... ”.

Este legal ca un cetăţean american, care lucrează într-o universitate chineză, probabil plătit cu salariu de chinezi, să încerce să influenţeze alegerile din SUA?

Timp de trei ani am auzit în mod repetat despre intervenţia Rusiei în alegerile din SUA. Cu toate acestea, Partidul Comunist Chinez influenţează alegerile din SUA de cel puţin zece ani, dar de asta nu se aude în presă.

Genul acesta de fraude nu sunt de înaltă tehnologie. Acest lucru se realizează „legal”, pe stil vechi, cu înregistrarea în masă a alegătorilor şi programe gen Get out the Vote. Activitatea în sine este legală. Influenţa Partidului comunist Chinez, însă, este extrem de ilegală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii