Criza refugiaţilor. M10: Soluţia durabilă, combaterea Statului Islamic

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Este responsabilitatea noastră morală să ajutăm oameni aflaţi în situaţii limită, fără a pune întrebări privind etnia sau religia lor, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10, subliniind faptul că această criză a refugiaţilor este de fapt "o dramă umanitară, care nu poate să ne lase indiferenţi."

"Pentru a-şi demonstra valorile care vin din tradiţia creştină, umanistă şi din cultura libertăţii, Europa trebuie să dovedească solidaritate şi compasiune. În acelaşi timp, eventuali membri ai Statului Islamic cu obiective teroriste trebuie să fie identificaţi şi opriţi, pentru siguranţa oamenilor.

Deşi România nu este o destinaţie aleasă de refugiaţi, ţara noastră trebuie să fie solidară cu statele membre UE. Nu avem dreptul să uităm solidaritatea unor ţări ca Franţa şi Germania, care au primit sute de mii de cetăţeni români, atunci când aceştia fugeau din faţa persecuţiei comuniste", a transmis M10.

Partidul condus de Monica Macovei atrage atenţia că, deşi crede ferm în valorile solidarităţii, nu confundă solidaritatea firească a lumii civilizate cu asistenţialismul generalizat sau cu demagogia multiculturalismului.

"Credem că toţi cei care migrează spre un alt spaţiu cultural trebuie să-i respecte regulile şi valorile, nu să fie intoleranţi faţă de regulile societăţilor şi ţărilor care le oferă protecţie în faţa persecuţiei şi violenţei. Facem totodată distincţia între refugiaţii din calea războiului şi persecuţiei, imigranţii din raţiuni economice şi potenţialii infiltraţi cu scopuri teroriste: pentru fiecare categorie Uniunea Europeană are reguli specifice", a subliniat M10.

În ceeea priveşte discursul public, partidul fostului ministru al Justiţiei condamnă cu egală fermitate specularea lacrimogenă a nefericirii refugiaţilor şi instrumentalizarea fricii de aceştia, îndemnând totodată la echilibru, empatie şi pragmatism în încercarea de a găsi soluţii- "sentimentalismul ieftin sau isteria naţionalistă nu sunt soluţii."

"Considerăm că azilul este o soluţie temporară; soluţia durabilă trebuie căutată în ţările de unde provin refugiaţii. Aceasta înseamnă combaterea Statului Islamic şi a regimurilor care recurg la violenţă împotriva propriilor cetăţeni", a mai transmis partidul M10.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne