Cristian Ţopescu: Cred că viitorul Parlament va fi mai puţin serios decât a fost cel actual, din cauza intrării unor personaje exotice
alte articole
Celebrul comentator sportiv Cristian Ţopescu, a declarat, pentru Epoch Times, la finalul ultimei şedinţe de plen de miercuri a Senatului, că viitorul Parlament “va fi mai puţin serios”, din cauza “intrării unor personaje exotice”, votaţi de cetăţenii români la alegerile parlamentare din 9 decembrie.
“Cred că viitorul Parlament, din cauza intrării unor personaje exotice, va fi mai puţin serios decât a fost actualul Parlament. Vor fi dispute politice aprige care nu servesc până la urmă la nimic. Deci, repet, nu plec cu regretul că părăsesc un Parlament, ci plec cu regretul că viitorul Parlament va fi mai puţin bun decât cel încheiat astăzi (miercuri – n.r.)”, a declarat Cristian Ţopescu.
Întrebat de un reporter Epoch Times ce părere are despre faptul că România va avea de acum înainte cu aproape 80 de parlamentari mai mulţi decât în mandatul precedent, respectiv 588, faţă de 471, câţi sunt în prezent, Cristian Topescu a precizat că acest lucru nu este de bun augur, în condiţiile în care sălile de şedinţe din Casa Poporului sunt neîncăpătoare pentru un asemenea număr de aleşi.
“Nu, nu este de bun augur. Nici n-au loc în sală, din câte mi-am dat seama. Un număr de 588 de parlamentari, vorba cuiva, o să stea pe la balcoane”, a afirmat fostul senator PNL.
Pe data de 30 noiembrie 2008, Cristian Ţopescu a fost ales senator în colegiul uninominal 7 din Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare, iar pe 19 decembrie 2008 a fost validat prin Hotătârea Senatului 68/2008.
În timpul mandatului său de patru ani, senatorul PNL a făcut parte din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă şi Comisia Românilor de pretutindeni.
Arhitectul general al Palatului Parlamentului a fost chemat marţi, să caute soluţii pentru o problemă de maximă urgenţă: noul Parlament va avea 588 de membri, cu 76 mai mult decât numărul de scaune din sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde au loc şedinţele comune ale deputaţilor şi senatorilor. Aula Camerei, cea mai mare sală de şedinţe de care dispune Parlamentul, are doar 512 locuri, insuficiente pentru cei 588 de senatori şi deputaţi aleşi pe 9 decembrie.
Soluţiile identificate până acum sunt următoarele: fie să se pună scaune în plus în plen, fie ca unii parlamentari să fie urcaţi la balcoane. Cea de-a doua variantă ar presupune şi adaptări la sonorizarea sălii şi la dotarea cu microfoane pentru aleşii care vor dori să ia cuvântul în dezbateri.
Însă, o rezolvare nu va trebui găsită doar pentru sala de plen a Camerei Deputaţilor, în care se ţin de regulă şedinţele reunite ale celor două Camere legislative. Multe dintre sălile comisiilor permanente vor fi neîncăpătoare pentru numărul de membri, având în vedere că şi până acum în cazul unor comisii, pentru şedinţele cu mai mulţi invitaţi sau în cazul reunirii într-o şedinţă a mai multor comisii, erau uneori probleme în privinţa spaţiului, astfel că se căutau săli ceva mai mari în care să se desfăşoare lucrările.
La Palatul Parlamentului se caută soluţii rapide cel puţin pentru sala de plen, având în vedere că prima şedinţă comună va avea loc la învestirea noului Cabinet, care ar urma sa aibă loc până la sfârşitul anului.