Cristian Ţopescu le recomandă tinerilor să facă sport pentru a ţine departe tentaţia drogurilor

Senatorul liberal Cristian Ţopescu le-a recomandat, marţi, tinerilor, să facă sport pentru a evita astfel tentaţia unor vicii precum alcoolul, tutunul sau consumul de droguri.
Epoch Times România
29.05.2012

Senatorul liberal Cristian Ţopescu le-a recomandat, marţi, tinerilor, să facă sport pentru a evita astfel tentaţia unor vicii precum alcoolul, tutunul sau consumul de droguri.

Ţopescu a arătat că, potrivit statisticilor, sănătatea fizică a românilor este în pericol, dat fiind că România ocupă printre primele poziţii în ceea ce priveşte numărul persoanelor supraponderale şi al consumatorilor de droguri.

"Sănătatea fizică a naţiunii e pusă în mare pericol din cauza sedentarismului, obezităţii şi consumului de droguri. În vremea adolescenţei mele, în cartierele de blocuri, după ce Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au ajuns pentru a treia oară în finala Cupei Davis, copiii, cu mijloace improvizate din bucătăriile mamelor lor, jucau tenis spunând: "eu sunt Ţiriac, tu eşti Năstase". După ce echipa masculină de handbal a României a câştigat patru titluri mondiale, în aceleaşi cartiere de blocuri se juca handbal pe terenuri reduse şi fiecare voia să fie un Cristian Gaţu sau un Gheorghe Gruia. Acum, în cartierele de blocuri tinerii se adună în special pentru trei motive: să fumeze, să bea şi să consume droguri", a afirmat Ţopescu, într-o dezbatere.

El i-a avertizat pe tineri că, dacă intră într-un mediu în care se bea, se fumează şi se consumă droguri, îşi distrug viaţa.

"Cei care au calităţi fizice să facă sport. Făcând sport, aceste tentaţii nu vor apărea decât dacă ajungeţi la sportul de mare performanţă (...) care e pândit de numeroase pericole", a susţinut Ţopescu.

Senatorul a explicat că în sportul de performanţă apariţia banilor a generat un efect pozitiv, anume creşterea motivaţiei sportivilor pentru a câştiga, dar şi un efect negativ, dat fiind că sportivii au ajuns să-şi dorească victoria cu orice preţ.

"În marile concursuri atletice există premii atât de mari încât sportivii îşi pierd controlul şi doresc să le obţină cu orice preţ. Atunci când te aliniezi la startul unei curse de 100 m şi ştii că dincolo de linia de sosire te aşteaptă un premiu de 100.000 de dolari, aşa cum se întâmplă acum în marile premii atletice, şi ai lângă tine un adversar de valoare aproximativ egală (...) iei o pilulă. Dacă adversarul află că tu ai luat o pilulă, ia şi el o pilulă şi cine reuşeşte să câştige cursa îşi adjudecă marele premiu", a arătat senatorul liberal.

La rândul său, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, i-a avertizat pe tinerii prezenţi că drogurile înseamnă o cale fără întoarcere.

"Calea drogului e o cale fără întoarcere, un drum pe care, dacă îl apucaţi, o să fie foarte greu să vă mai dezvoltaţi profesional", le-a spus Fedorca tinerilor.

Cristian Ţopescu şi Stelian Fedorca au participat, marţi, alături de câteva zeci de elevi, la o dezbatere intitulată "Artă, sport contra drog. Alege, e viaţa ta!". Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului, fiind organizat de filiala sector 4 a Partidului Naţional Liberal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor