Cristian Preda critică asocierea dintre PMP şi formaţiunea desprinsă din PPDD-ul lui Diaconescu

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PMP, a criticat asocierea dintre PMP - partid de pe lista căruia a ajuns în PE - şi noul partid care s-a desprins din PPDD-ul lui Dan Diaconescu, respectiv Partidul Naţional Democrat (PND).
Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.03.2015

Europarlamentarul Cristian Preda, fost membru PMP, a criticat asocierea dintre PMP - partid de pe lista căruia a ajuns în PE - şi noul partid care s-a desprins din PPDD-ul lui Dan Diaconescu, respectiv Partidul Naţional Democrat (PND).

"Deşi nu mai sunt membru ‪PMP‬, consider că asocierea acestui partid cu PPDD e scandaloasă. Ca membru al ‪PE‬, am solicitat afilierea PMP la PPE, definitivată în toamnă, în condiţiile în care lista pe care am condus-o la europene a trimis doi deputaţi în Parlament. După arestarea Elenei Udrea, deşi fusesem exclus din partid, mi s-a reproşat prezenţa PMP în familia populară, fiindcă în programul nostru figura lupta cu corupţia.

Acum, partidul al cărui preşedinte e în arest preventiv, sub suspiciunea de corupţie, alege să se asocieze cu o formaţiune populistă al cărei fondator a fost condamnat definitiv pentru şantaj. E evident că valorile PPE sunt călcate în picioare", a declarat Cristian Preda.

Declaraţia europarlamentarului vine după ce partidul lui Traian Băsescu şi-a unit forţele în Parlament cu noua formaţiune condusă de Daniel Fenechiu, Partidul Naţional Democrat (PND).

Dintr-un document publicat recent reiese că, pe 18 februarie, s-a semnat un protocol între Grupul parlamentar Democrat şi Popular şi PMP, urmând ca deputaţii formaţiunii lui Traian Băsescu să activeze în cadrul acestui grup.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor