Cristian Petrescu a semnat la Cluj patru contracte de finanţare prin Regio, de 122,5 milioane lei

Epoch Times România
03.05.2012

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Petrescu, a semnat miercuri patru noi proiecte pentru dezvoltarea şi modernizarea Zonei Metropolitane Cluj, finanţate prin Programul Operaţional Regional - Regio, în valoare totală de peste 122,5 milioane de lei.

Proiectul privind "Modernizarea şi extinderea sistemului de transport public în comun în zona metropolitană Cluj - etapa 1" are o valoare totală de 39,96 milioane de lei, din care 27,56 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Potrivit MDRT, acest proiect are ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii de transport public şi îmbunătăţirea serviciilor de transport în comun în municipiul Cluj-Napoca. Proiectul constă în modernizarea a 1.130 de metri pătraţi de spaţii publice şi a 87 de staţii de transport public şi un sistem automat de eliberare a legitimaţiilor de călătorie. Durata de implementare a proiectului este 20 de luni.

Proiectul "Case sociale integrate pentru comunitate", în valoare totală de 10,11 milioane de lei, din care 7,98 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, are ca obiectiv general reabilitarea infrastructurii sociale a municipiului Cluj-Napoca prin renovarea şi modernizarea, printre altele, a unor locuinţe sociale, a unor alei, parcări şi locuri de joacă.

Astfel, vor fi reabilitate două clădiri de locuinţe sociale, cu circa 3.000 de metri pătraţi de suprafaţă utilă, vor fi amenajate 260 metri pătraţi de alei pietonale, 492,9 de metri pătraţi de alei carosabile, opt locuri de parcare, 8,31 de metri pătraţi de spaţii de depozitare şi 482,44 de metri ppătraţi spaţiu verde amenajat în curtea interioară a ansamblului de clădiri (din care 246,8 mp reprezintă un loc de joacă) şi amenajarea unei rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Proiectul are o durată de implementare de 31 de luni.

Proiectul "Centru Multifuncţional de Servicii Sociale Integrate – Ţara Minunilor", în valoare totală de 4,06 milioane de lei, din care 3,2 milioane de lei reprezintă valoare nerambursabilă, are ca obiectiv general reabilitarea a 734, 01 rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Beneficiarii direcţi sunt locuitorii centrului de zi, din care 90% dintre persoane sunt de etnie romă. Proiectul are o durata de implementare de 31 de luni.

Proiectul "Centru regional de excelenţă pentru industrii creative", în valoare totală de 68,39 milioane de lei, din care 25,99 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, are ca obiectiv general crearea unor structuri regionale de sprijinire a afacerilor din domeniul industriilor creative în vederea stimulării apariţiei de noi locuri de muncă şi a dezvoltării economiei locale.

Astfel, proiectul presupune construirea a 13.256,35 de metri pătraţi de suprafaţă utilă nou-creată pentru structurile de afaceri (din care 2.230,93 metri pătraţi sunt spaţii de birouri, 966,07 metri pătraţi ateliere de creaţie şi 1.056,55 metri pătraţi sunt spaţii multifuncţionale). Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cei 26 de agenţi economici atraşi în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor, dintre care 18 sunt microîntreprinderi şi întreprinderi mici, 6 întreprinderi mijlocii şi 2 întreprinderi mari.

Proiectul va duce la crearea a 141 de noi locuri de muncă în cadrul firmelor găzduite în structura de sprijinire a afacerilor şi a 12 noi locuri de muncă în cadrul structurii de administrare. Proiectul are o durată de implementare de 33 de luni.

Prin Programul Operaţional Regional au fost semnate, până la data de 27 aprilie 2012, 2.793 de contracte de finanţare, în valoare totală de 21,88 miliarde de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor