Cristian Bodea: Iohannis şi Cioloş să depolitizeze administraţia sau să legalizeze "prostituţia politică"

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş trebuie să găsească o soluţie pentru a depolitiza administraţia, sau, în caz contrar, să legalizeze direct 'prostituţia politică', a afirmat Chestorul Senatului, senatorul PNL Cristian Bodea.
Senatorul PNL Cristian Bodea
Senatorul PNL Cristian Bodea (facebook.com)

"Asta aştept de la premierul Cioloş, de la preşedintele Iohannis: Să gândească o lege a funcţionarului public, a administraţiei locale, care să nu mai lase loc la numiri politice. Iohannis a cerut o pauză politică pentru un an. Aştept o lege care să producă o depolitizare a administraţiei, care să oprească tendinţele de politizare, să găsească mecanismele prin care prefecţii să nu mai vină din partide, să nu devină peste noapte apolitici, angajaţi la nu-ştiu-ce primării ca să poată fi aruncaţi pe funcţie. Asta e o variantă.", a declarat Cristian Bodea, citat de stiripesurse.ro.

"Sau să jucăm pe faţă", este a doua variantă propusă de senatorul liberal. "Dacă nu se poate bloca nicicum această politizare, atunci măcar să legalizăm prostituţia politică. Ştim clar: toţi prefecţii sunt politici, vine guvernul cu prefectul lui, îl trimite la plimbare pe cel dinainte, la fel la deconcentrate".

Cristian Bodea consideră că românii au dreptul să ştie: ori blocăm politizarea administraţiei pentru viitoarele guverne politice, ori o legalizăm, şi atunci ştim că totul e pe faţă.

"Tranziţia României de 25 de ani şi atâta corupţie au fost determinate de aceste ambiguităţi", a subliniat senatorul.

Într-o scurtă declaraţie pentru Epoch Times, politicianul a explicat că Iohannis şi Cioloş au toate instrumentele necesare pentru reformarea politicii româneşti, inclusiv pentru a-i da la o parte pe cei ce se opun.

Întrebat dacă parlamentarii vor fi de acord cu astfel de schimbări radicale, Cristian Bodea a replicat: "Vor fi. Cum au acceptat şi guvernul. Şi nu parlamentarii trebuie să accepte, ci leadershipul partidelor. Păi, cine pune "politicii" pe funcţiile din administraţie? Cine le spune parlamentarilor cum să voteze? E chestie de voinţă a partidelor. A liderilor lor..."