Geoană "îşi deschide" partidul. 51% din locurile pe liste oferite oamenilor noi în politică

Liderul PSRO, formaţiune pe care a înfiinţat-o alături de Vanghelie, după mazilirea din PSD, anunţă că oferă peste jumătate din locurile pe listele de candidaţi celor ce vor în politică.
Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Mircea Geoană a lansat, joi, "Proiectul 51%", proiect prin care formaţiunea sa, PSRo, oferă 51% dintre locurile de pe listele de candidaţi la alegerile locale de anul viitor "unor persoane aflate la început de drum în lumea politică".

„PSRO lansează o invitaţie către toţi cei care doresc să facă un pas către politică din mediile socio-profesionale şi de competenţă dintre cele mai variate, invitaţia de a veni alături de noi în proporţie de 51%, oameni noi în politică, iar restul până la 100%, oameni care au mai făcut politică, dar care sunt oameni cu competenţe şi patriotism incontestabile”, a susţinut Geoană, citat de B1 TV.

Poziţiile "oferite" de PSRo vor viza listele pentru alegerile locale, de consilieri locali, judeţeni, primării, funcţii numite, inclusiv funcţii în partid în tot ce înseamnă conducerea naţională şi comisiile permanente ale PSRo, a explicat Geoană.

„Prezenţa mea aici se doreşte a fi acea invitaţie adresată profesioniştilor şi oamenilor din business care cu siguranţă au ceva de spus, dar sigur că nu îndrăznesc să facă acest pas. Ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii acum două săptămâni arată că există o energie extraordinară, dar nu există un lidership care să canalizeze acea energie. Aş dori să vedem profesionişti care să spună ce au de spus în alt mediu decât cel privat”, a declarat Mircea Geoană.

Cu ocazia lansării Proiectului 51%, reprezentanţii PSRo au enunţat şi proiectele pe care formaţiunea lui Geoană susţine că îşi doreşte să le aducă la îndeplinire. Cele „cinci ambiţii pe care partidul şi le fixează” vizează „un nou model economic bazat pe patriotism, apoi un nou model social, care să reducă inegalităţile enorme care există în societatea românească, să creăm locuri multe de muncă, să redinamizăm guvernarea, să implementăm noi metode de guvernare şi să implementăm un stat influent la nivel european”.

Reamintim că PSRo este una din cele mai noi formaţiuni de pe eşichierul politic românesc. Formaţiunea a fost înfiinţată de Geoană şi de acum marginalizatul Marian Vanghelie, după ce aceştia au fost excluşi din PSD. Formaţiunea a încercat, după înfiinţare, să se prezinte drept o alternativă la PSD şi totodată a încercat alianţe cu PNL-ul lui Iohannis, sperând în intrarea la guvernare, dacă şi după ce guvernul PSD va fi fost dat jos.

De altfel, la finele lui aprilie, Blaga şi Mircea Geoană au semnat un protocol de colaborare politică şi parlamentară între cele două partide care îşi propunea formarea unei majorităţi parlamentare în perspectiva „unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta şi pentru susţinerea învestirii unui nou Guvern”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne