Crin Antonescu: Trebuie făcute toate eforturile pentru o fuziune cu PDL

Crin Antonescu, fost preşedinte PNL
Crin Antonescu, fost preşedinte PNL (Epoch Times România)

La întrebarea dacă susţine o fuziune sau o alianţă cu PDL, fostul preşedinte PNL Crin Antonescu a răspuns că trebuie făcute toate eforturile rezonabile pentru fuziune, iar în privinţa candidatului PNL la prezidenţiale, acesta a susţinut că este nevoie de analize sociologice, nu numai de sondaje.

”Există o indicaţie, un mandat politic dat de Congres, prin rezoluţia privind fuziunea”, a spus Antonescu.

În ce priveşte o fuziune sau o alianţă cu PDL, Crin Antonescu a afirmat: ”Trebuie făcute toate eforturile, după părerea mea, eforturi rezonabile pentru a face o fuziune”.

În ce priveşte candidatul PNL la prezidenţiale, Antonescu a afirmat că e nevoie de o analiză sociologică, nu doar de sondaje, şi a menţionat că nu are ”o casă de sondare preferată”.

În plus, Antonescu a mai afirmat că ”un segment important din partid şi din afară partidului” susţine în continuare că ar trebui verificate ”toate ipotezele” înainte de a lua o decizie.

Opinia lui Mircea Ionescu Quintus

Trebuie făcute toate eforturile, după părerea mea, eforturi rezonabile pentru a face o fuziune

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat marţi, pentru B1 Tv, că nu este posibilă o fuziune cu PDL, în contextul deciziilor luate în Congresul PNL de sâmbătă, singura soluţie rămasă viabilă fiind o alianţă între cele două formaţiuni de dreapta. Cristina Pocora îl contrazice însă pe senior, subliniind că remarcile acestuia reprezintă o serie de „consideraţii personale, care nu reprezintă poziţia oficială a PNL”.

„După ce în statutul nostru se arată că nu putem mişca din denumire, din tradiţie, istorie, unitate etc., auzind şi părerea domnului Predoiu, că partidul dânsului are istoric şi nu poate să accepte pieirea, am zis că nu este posibilă o asemenea fuziune. O alianţă respectă identitatea şi prestigiul fiecăruia. Nu pot să spun că PDL nu este un partid important”, a declarat Mircea Ionescu Quintus.

În opinia acestuia, „singura soluţie pentru ca cele două partide să se împreuneze în vedea alegerilor prezidenţiale şi ale unor viitoare probleme ar fi o alianţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne