Crin Antonescu: Ruperea USL este plauzibilă!

Preşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional despre situaţia prezentă din USL şi concluzionat că duşmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL, iar riscul ruperii USL există şi nu este vorba doar de un zvon din presă.
Crin Antonescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.05.2013

Preşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional despre situaţia actuală din USL şi a concluzionat că duşmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL, iar riscul ruperii USL există, şi nu este vorba doar de un zvon din presă.

"E limpede pentru toată lumea că unul din avantajele enorme pentru Traian Băsescu şi pentru cei care sunt lângă domnia sa din punct de vedere politic constă în faptul că această coabitare, în aceste forme, stârneşte neîncredere şi aduce beneficii pentru el... Se vede asta în apariţiile sale care se îndesesc, am avut una aseară, cu dânsul ne-am culcat, cu dânsul ne-am trezit, ba la agricultori, ba la judecători, la toate categoriile de oameni ai muncii. Dă impresia de un preşedinte reconfirmat, legitimat...", a declarat Crin Antonescu, potrivit site-ului Pesurse.ro.

"Al doilea avantaj este acela că la ordinea zilei şi nu mai este doar o invenţie de presă – fractura din USL. Acuma... imediat după Paşte, premierul a propus un lucru, pe care l-am salutat cu bucurie şi cu care sunt de acord, şi anume să pornim o ofensivă de recâştigare a încrederii şi a coerenţei USL. I-am spus că este de dorit, că necesită 2-3 lucruri care sunt posibile şi legitime – o revenire la un mod care a funcţionat de a discuta împreună deciziile guvernamentale importante, a recalibrării discursurilor în guvern şi să nu mai ia el toată imaginea ci să lase şi altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul si a da impresia că suntem o prezenţă insignifiantă şi a fost de acord", a precizat preşedintele PNL.

"Acum ne aflăm în situaţia şi ăsta e dreptul lui a solicitat o normalizare a relaţiilor şi a atacurilor pe care unii dintre noi le-au avut la adresa sa, pentru că ce-i drept la momentul Crizei Coabitării, Crizei Kovesi, au fost colegi de ai noştri şi când spun colegi vorbesc de parlamentari care au spus că Victor Ponta e şantajabil, că Vasile Blaga e trădător, că PSD face şi drege. Este adevărat că aceste declaraţii au existat şi el a cerut şi eu am înţeles, chiar dacă nu mi-a venit bine, ca să începem să o închidem", susţine Crin Antonescu.

"Şi aşa a apărut Criza Roşca Stănescu şi ieri am primit o delegaţie mare şi cu un aer destul de marţial chiar... Au venit şi au spus ca noi trebuie să facem ceva, că nu se poate şi au invocat un articol care există în Protocolul USL, articolul 1.1.4... şi pe scurt sa îl dăm afară. Eu am încercat să le explic că ar trebui să revenim la normal... şi am încercat să despărţim lucrurile pentru că avem un episod care s-a petrecut în Parlament, la Senat (Legea intabulării terenurilor agricole)... povesteşte de ea – ca a fost o situaţie parlamentară normală", a adăugat acesta.

Sorin Roşca Stănescu, nodul gordian

Premierul Victor Ponta a declarat că nu este mulţumit de soluţia dată de PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi evidenţiază că acesta a continuat atacurile la adresa PSD şi a generat astfel "cea mai mare criză a USL" de la formarea sa. "Dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună", a declarat preşedintele PSD.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va fi dat afară din partidul din care face parte şi din USL. Victor Ponta nu a fost însă mulţumit şi a subliniat faptul că senatorul Roşca Stănescu a continuat criticile şi după şedinţă, iar dacă nu se va face nimic în această privinţă acest lucru ar echivala cu o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD.

Premierul a declarat că aşteaptă ca până luni, când are loc următoarea reuniune a USL, să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile senatorului Roşca Stănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor