Crin Antonescu revine în forţă: "Toţi - PSD, PNL, Putere, Opoziţie, într-un cor de ţuţeri ai DNA-ului"

Crin Antonescu
Crin Antonescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)

Retras din prim-planul vieţii politice odată înlocuit la şefia PNL de Iohannis, fostul lider al liberalilor, Crin Antonescu, a opinat, miercuri, că, la ora actuală, partidele politice sunt un eşec, nu au un mesaj coerent şi, în genere, politicienii s-au transformat "într-un cor de ţuţeri ai DNA-ului", relatează B1 TV. Antonescu nu l-a uitat nici pe fostul său partener de guvernare, Victor Ponta, afirmând că atitudinea acestuia de a se victimiza în legătură cu anchetele procurorilor anticorupţie este "o grozăvie."

"Partidele astăzi aşa cum se prezintă sunt un eşec pentru viaţa politică din România. De aceea, între altele, am şi demisionat din funcţia de lider al unui partid care nu a reuşit să facă cu partidul pe care l-a condus ceea ce trebuie făcut. (...) Astăzi nu văd pe ce se poartă disputa. Disputa se poartă pe faptul că Ponta pleacă sau nu pleacă din funcţia de prim ministru? Ăsta e un detaliu dintr-o situaţie. Nu văd un mesaj coerent, nu văd o pledoarie coerentă. Nici dintr-o parte, nici dintr-alta", a declarat Antonescu.

De asemenea, fostul lider liberal şi-a criticat colegii de partid pe motiv că au acceptat legea prin care primarii sunt aleşi din primul tur de scrutin: "Nu e bine pentru că pur si simplu nu se mai întâmplă nicăieri aşa şi nu e normal ca cineva să devină preşedinte, primar preşedintele Consiliului Judeţean dacă se alege într-un singur tur. N-are reprezentativitate", a spus fostul preşedinte al PNL.

Nu în ultimul rând, Antonescu a opinat că politicienii au datoria de a crea mecanisme prin care justiţia să fie independentă:

"Apropo de discuţia asta cu DNA, eu nu înghit nici o poveste , nici alta. Să dea Dumnezeu să mă înşel să fie ele adevărate să stea lucrurile aşa frumos cum le povesteşte şi DNA-ul şi cum le povestesc toţi politicienii care au mai rămas lângă DNA, pentru că sincer uneori ai impresia că toată clasa politică s-a transformat, dar toţi- PSD, PNL, Putere, Opoziţie, într-un cor de ţuţeri ai DNA-ului", a adăugat, Antonescu, în acest context.

Referindu-se la fostul său coleg de guvernare, Victor Ponta, fostul preşedinte al PNL a declarat că "din punct de vedere politic este o grozăvie, este o catastrofă să vii, prim-ministru Victor Ponta şi să spui "Domnule, în România se fac abuzuri şi eu însumi sunt victima unui abuz din partea justiţiei instituţiilor, DNA-ului şi aşa mai departe". Domnule, nu se poate să spui asta când eşti prim ministru şi eşti şeful, atunci era şeful cu acte în regulă al celui mai mare partid din Parlament. Ce nu e în regulă? Se fac abuzuri? Păi tu, ca politician, răspunzi", a declarat Antonescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne