Crin Antonescu: Protocolul USL de la Vrancea nu se poate rupe
alte articole
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că la Vrancea nu se pune problema ruperii protocolului USL, deşi în acest judeţ există probleme reale.
"Nici la Vrancea, nici la Severin, nici la Galaţi, nici la Maramureş nu se poate rupe protocolul USL. Nu există decât un protocol USL cu valoare juridică şi el este încheiat la nivel naţional. Judeţele, organizaţiile judeţene sunt ţinute prin propriile prevederi statutare ale partidelor care compun USL şi prin acest document sunt ţinute să-l respecte. Nu se pot rupe unilateral sau în anumite judeţe", a spus Antonescu, într-o conferinţă susţinută la sediul USL.
El a punctat că problemele care există în judeţul Vrancea la nivelul USL vor fi rezolvate prin implicarea liderilor partidelor componente ale Uniunii.
"Sunt nişte probleme reale la Vrancea, între altele le-am discutat şi pe acestea şi cu implicarea conducerilor centrale ale partidelor vor fi rezolvate, dar cei de la Vrancea sunt condiţionaţi să convieţuiească în USL atâta vreme cât în România va exista USL, desigur nu este o eternitate îi consolez eu", a afirmat preşedintele PNL.
Preşedintele organizaţiei judeţene PNL, deputatul Nini Săpunaru, copreşedinte al USL Vrancea, a declarat, luni după-amiază, că va propune Biroului Permanent judeţean ruperea USL după ce preşedintele PC Vrancea, Ionel Celmare, a fost votat vicepreşedinte al CJ, în şedinţa de constituire a acestuia.
Săpunaru este supărat ca urmare a faptului că propunerea PNL, consilierul judeţean Cătălin Popescu, nu a obţinut voturile necesare pentru a fi ales vicepreşedinte.
"Am fost minţiţi. În Consiliul Judeţean s-a format o nouă majoritate: PSD, PP-DD, APV (PD-UNPR-PNŢCD) şi PC. Voi propune ruperea tuturor alianţelor în plan local. Mă refer şi la USL şi la ACD", a spus Săpunaru.
Luni, în şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean au fost aleşi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei: Dragoş Bîrlădeanu (PSD) şi Ionel Celmare (PC).
Ionel Celmare a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte de grupul USL, care a avut trei nominalizări: Dragoş Bîrlădeanu (PSD), Cătălin Popescu (PNL) şi Ionel Celmare (PC), însă şi grupul PP-DD l-a propus şi susţinut tot pe Celmare. Liberalii doreau să îl impună pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte al CJ Vrancea pe Cătălin Popescu, directorul adjunct de campanie al USL Vrancea.