Boc: Mandatul conducerii alese pe 30 iunie este, teoretic, de 4 ani

Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Oana Moisescu
19.06.2012

Emil Boc, preşedintele demisionar al PDL, a declarat marţi că mandatul noii conduceri a partidului aleasă în data de 30 iunie la Convenţia Naţională Extraordinară este, "teoretic", unul de patru ani, dar şi-a manifestat convingerea că după alegerile parlamentare se va face o nouă evaluare.

"Mandatul noii conducerii, teoretic este un mandat de 4 ani, dar sunt convins că după alegerile parlamentare din nou se va face o evaluare care va stabili dacă va rămâne sau pleacă conducerea. Alegerile se vor desfăşura pe actualul statut pe actualul număr de membri în Biroul Permanent Naţional. Eu nu voi participa în această competiţie, mandatul meu se va încheia pe data alegerii noului preşedinte. Ca orice membru de partid voi vota şi eu la Convenţia Naţională Extraordinară dar nu voi candida pentru nicio funcţie, voi rămâne primar al Municipiului Cluj Napoca şi din acea poziţie voi sprijini PDL cu tot ceea ce îmi va sta în putinţă", a afirmat Boc.

În opinia sa, viitorul Birou Permanent Naţional, împreună cu viitorul preşedinte, vor trebui să facă "o analiză la sânge a rezultatelor din filiale".

Boc a ţinut să precizeze că PDL are nevoie şi de cei care au obţinut rezultate foarte bune şi de cei care nu au candidat, dar sunt "voci autorizate" în partid.

Potrivit democrat-liberalului, viitoarea conducere a PDL va avea "şansa" să sancţioneze "derapajele" actualei puteri, "care se produc în fiecare zi spre ceea ce înseamnă partidul stat şi atentat la democraţie".

Emil Boc consideră că noua conducere care va fi aleasă pe 30 iunie va putea "să fructifice" faptul că PDL a plătit preţul politic al stabilităţii economice a ţării prin măsuri grele şi va putea "să aibă şansa" să obţină un rezultat bun la alegerile parlamentare.

"Actuala putere nu pune nimic în practică din promisiunile populiste pe care le-a făcut. Nu au mărit nici salariul minim pe economie, nu au micşorat nici TVA-ul, nici TVA redus la alimente. Nimic din ce au promis nu au făcut, mai mult decât atât, ei beneficiază şi se laudă în fiecare zi cu stabilitatea economică. Nu credeţi că a adus domnul Ponta stabilitatea economică de acasă. Stabilitatea a fost adusă de PDL, cu măsuri grele. Noi am plătit politic preţul acestei stabilităţi, acum este momentul ca partidul să fructifice şi acest avantaj în partea electorală a doua a acestui an", a declarat preşedintele demisionar al PDL.

El este de părere că PDL trebuie să rămână "consacrat" ca singurul şi cel mai puternic partid de opoziţie din România care să reprezinte alternativa la "partidul stat USL".

Întrebat dacă PDL va negocia şi cu alte formaţiuni de dreapta, Emil Boc a precizat că aceasta este sarcina Biroului Permanent Naţional şi al viitorului preşedinte al formaţiunii.

Emil Boc a spus că unul dintre regrete este acela că nu a reuşit, la nivel naţional, să obţină conducerea mai multor consilii judeţene şi mai multe primării reşedinţă de judeţ.

"La votul politic avem 23%, eu spun că este un scor bun care pentru un partid de opoziţie poate reprezenta o premisă bună pentru următoarele alegeri. Din nefericire şi aici este regretul meu că nu am reuşit să ne consolidăm preşedinţiile de CJ şi primăriile pe care le-am avut", a explicat Boc.

El a spus că nu i s-a reproşat rezultatul de la alegerile locale şi că în acest sens a existat "o asumare de responsabilitate colectivă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor