Crimeea refuză să-i permită ministrului ucrainean al Apărării intrarea pe teritoriul său

Ministrul ucrainean al Apărării Igor Teniuc.
Ministrul ucrainean al Apărării Igor Teniuc. (captură youtube.com)
P. P.
19.03.2014

„Premierul” pro-Kremlin de la Simferopol a anunţat, miercuri, că nu i-a permis ministrului ucrainean al Apărării, Igor Teniuc, să intre pe teritoriul său.

Ministru Apărării de la Kiev împreună cu vice-premierului Vitali Iarema trebuiau să ajungă miercuri în Crimeea pentru a „pune capăt escaladării conflictului” din peninsulă.

"Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk i-a desemnat pe Igor Teniuh şi Vitali Iarema să meargă în Crimeea pentru a încerca să rezolve situaţia şi să pună capăt escaladării" conflictului.

Decizia a fost luată de Iaţeniuk în urma agresiunilor efectuate de forţele militare ruseşti, soldate cu moartea unui soldat ucrainean. De la semnarea tratatului de anexare a Crimeei la Federaţia Rusă, mai multe baze militare ucrainene au fost luate cu asalt de „miliţia locală”, conform Kiev Post.

Ministrul Apărării ucrainean a autorizat, în urma incidentelor din Crimeea, folosirea armelor de foc împotriva atacatorilor şi a ordonat soldaţilor ucraineni să-şi apere poziţiile din teritoriu.

Autorităţile din Crimeea susţin că toate instalaţiile militare ucrainene din peninsulă, inclusiv mai multe baze militare, sunt acum ilegale şi trebuiesc evacuate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor