Cozmin Guşă: La Insomar am găsit doar finanţări cercetate penal; am fost nevoiţi să înfiinţăm GeoPol

Cozmin Guşă a explicat duminică, că a fost nevoit să înfiinţeze GeoPol, întrucât în momentul achiziţionării PSV Company, a descoperit că Insomar, parte a grupului, este total decredibilizat din cauza implicării numelui institului în speţe penale.

“La Insomar, ce a constituit motivul iniţial pentru care am decis să achiziţionam PSV Company, am găsit doar fapte şi finanţări cercetate penal azi (gen baronul PSD Bunea Stancu, de la Brăila), ce ne-au împiedicat să folosim pentru analiză sociologică un institut total decredibilizat în acest fel. Am fost nevoiţi să fondăm un alt institut de la zero, cu oameni noi, pe o companie noua, cu investiţiile corespunzătoare (GeoPOL)”, a explicat Guşă.

"Nu mai vorbesc despre Ploieşti, televiziune plus ziar, unde administratorul desemnat de noi a găsit un adevărat dezastru financiar şi administrative. Singură satisfacţie parţială este legată de Realitatea, unde am avut până-n acest moment posibilităţi de colaborare ce ne-au dat satisfacţie că acţionar minoritar. Acest lucru s-a întâmplat însă doar datorită relaţiei personale vechi pe care o am cu Elan Schwartzenberg sau cu oameni din managementul staţiei", a mai susţinut omul de afaceri şi analistul politic.

Guşă a mai mărturisit că deocamdată participaţiile minoritare în companii media nu i-au adus până acum satisfacţii. " În loc să găsim un set de participaţii minoritare productive, aşa cum ne informase precedentul proprietar, am găsit un ghem de interese nelegitime, cu iz infracţional major sau cu potenţial falimentar evident. Spre exemplu, la OTV, în locul participării garantate de 19,9%, ne-am trezit într-o companie ce n-a permis accesul nostru la documente nici până azi, respectiv în mijlocul unui dosar ce chestionează investiţia neverosimilă de 40 de milioane de euro plătită pentru această participaţie. Sigur, toate acţiunile administratorului OTV şi ale partenerilor săi vor fi anchetate conform legii, dar asta nu ne oferă vreo satisfacţie în afaceri", a conchis el.