Cozmin Guşă remarcă o coincidenţă între iniţialele lui Ponta şi Putin

Cozmin Guşă, fondatorul institutului GeoPOL, a remarcat că iniţialele lui Victor Ponta coincid cu cele ale lui Vladimir Putin, dar şi faptul că în aceeaşi zi, luni, unul a redevenit preşedinte, iar celălalt a ajuns premier, el sperând că similitudinile nu vor merge însă mai departe.

În contextul în care vorbea la Realitatea tv despre un posibil autoritarism pe care l-ar genera legea uninominalului propusă de Ponta şi Antonescu, Guşă a afirmat la un moment dat: "Sigur, ca să glumesc, vorbesc aici de o coincidenţă simpatică pe care au remarcat-o directorii de la GeoPOL că cei doi , adică Vladimir Putin şi Victor Ponta, au depus amândoi jurământul pe 7 mai, dar să sperăm că asemănările se opresc aici, nu vreau să mă gândesc la un sistem autoritar, nici nu cred că este posibil, mai ales după decăderea binomului PDL-Băsescu, dar într-adevăr în condiţii de partid nedemocratic, acest sistem generează un anumit (autoritarism, n.r.)".

Contactat de NewsIn, Guşă a făcut precizări suplimentare. "De fapt coincidenţa e că iniţialele lor sunt , pe Putin îl cheamă Vladimir Vladimirovici, iar pe Ponta Victor Viorel". "Lăsând însă gluma deoparte, vreau să spun că ar fi extraordinar dacă această coincidenţă simpatică să se poată materializa şi într-o pozitivare a relaţiei bilaterale economice cu Rusia, care ar putea să fie aproape vitală pentru economia românească, în condiţii extrem de probabile ale reinstalării crizei la nivelul UE", a mai subliniat analistul politic.