Coronavirusul continuă să lovească sistemul sanitar: Şapte cadre medicale infectate la Spitalul Militar din Capitală

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti
Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucureşti (promptmedia.ro)

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a anunţat, marţi, că şapte cadre medicale au fost diagnosticate pozitiv cu virusul din China, subliniind că nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical sau între pacienţi şi cadrele medicale.

“În concordanţă cu prevederile Regulamentului General privind Protecţia Datelor cu Caracter Personal (GDPR), putem confirma că, la acest moment, la nivelul unităţii noastre, au fost diagnosticate cu virusul SARS-cov-2 [coronavirusul Wuhan sau COVID19 – n.r.] un număr de 7 cadre medicale, testarea acestora a respectat metodologia naţională, fiind personal medical simptomatic. S-a efectuat ancheta epidemiologică şi s-au identificat contacţii apropiaţi, aceştia fiind, la rândul lor, testaţi şi autoizolaţi, fără evidenţe, la acest moment, de transmitere secundară a infecţiei în rândul personalului medical”, a precizat spitalul într-un comunicat de presă.

De asemenea, conducerea instituţiei a susţinut că spaţiile unde au fost diagnosticate cele şapte cadre medicale au urmat procedurile stricte de dezinfecţie şi igienizare, conform standardelor internaţionale în acest domeniu.

“În acest context, dorim să accentuăm faptul că, nu există niciun risc de răspândire a infecţiei virale în rândul personalului medical şi între pacienţi şi personalul medical, cazurile identificate fiind unele izolate, la care nu s-a identificat link-ul epidemiologic, mai ales în contextul transmiterii comunitare a virusului, aşa cum este la acest moment”, a adăugat Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Anunţul a fost făcută în contextul în care criza generată de coronavirus şi slaba dotare a numeroase spitale cu echipamente de protecţie pentru angajaţi – reamintim că, la ora actuală, pe teritoriul ţării există peste 285 de cadre medicale infectate cu temutul virus – a determinat un număr tot mai mare de medici, asistente medicale şi infirmiere să demisioneze, în ciuda eforturilor autorităţilor de a asigura că personalul medical aflat în linia întâi va fi testat şi protejat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură