Coronavirus în România. Actualizare date: 6 cazuri confirmate de persoane infectate. Ultimele două, la interval de câteva ore

. (pixabay.com)
D.B.
04.03.2020

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, miercuri, şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), în cadrul căreia s-a analizat situaţia privind cazurile confirmate de infecţie cu noul coronavirus şi s-au dispus măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului, anunţă Grupul de Comunicare Strategică, într-un comunicat remis Epoch Times România.

Cu acest prilej a fost emisă o Hotărâre prin care CNSSU a aprobat scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19) şi măsurile de răspuns necesare. De asemenea, au fost analizate cazurile apărute în ţara noastră, modul de acţiune pentru tratarea persoanelor confirmate cu noul coronavirus, precum şi metodele de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu acestea.

Potrivit sursei citate, în prezent, la nivel naţional, au fost confirmate 6 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, ultimele două cazuri fiind diagnosticate în cursul zilei de astăzi, 4 martie. Toate cele 5 persoane care sunt internate în centrele specializate de tratare a bolilor infecţioase au o stare de sănătate stabilă, iar evoluţia lor medicală este permanent monitorizată.

Datele centralizate la Ministerul Sănătăţii arată că 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită auto-izolarea la domiciliu.

De asemenea, în comunicatul citat se anunţă că, până la această oră, au fost prelevate şi analizate 579 de probe ale persoanelor care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 573 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358; cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii numărul de telefon: 4021.320.20.20. La aceste linii telefonice pot fi solicitate informaţii despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

Cetăţenii sunt rugaţi cu acest prilej să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Guvernului României, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor