Coreea de Nord este mândră de situaţia drepturilor omului din ţară

Delegaţia la ONU a Coreei de Nord a declarat vineri că este mândră de orânduirea socială a Phenianului şi de situaţia drepturilor omului şi a respins ca neîntemeiat raportul unui monitor ONU ce a descris abuzuri îngrozitoare ale drepturilor omului în ţara izolată, potrivit unui raport Reuters.
Epoch Times România
05.11.2012

Delegaţia la ONU a Coreei de Nord a declarat vineri că este mândră de orânduirea socială a Phenianului şi de situaţia drepturilor omului şi a respins ca neîntemeiat raportul unui monitor ONU ce descria abuzuri îngrozitoare asupra drepturilor omului în ţara izolată, potrivit unui raport Reuters.

Phenianul a reacţionat la un raport al Comitetului III al Adunării Generale a ONU, care se concentrează pe problemele drepturilor omului, emis de raportorul special al ONU privind Coreea de Nord, Marzuki Darusman, care a descris "o gamă largă de încălcări ale drepturilor omului".

Printre abuzurile menţionate de Darusman în raportul său anual privind Coreea de Nord au fost: "utilizarea pe scară largă a lagărelor de prizonieri politici, condiţiile precare din penitenciare şi supunerea prizonierilor la muncă forţată, tortură şi pedeapsă corporală".

Delegatul nord-coreean Kim Song a citit o declaraţie în faţa comisiei, care includea toate cele 193 de state membre ONU, afirmând: "Delegaţia mea respinge în totalitate şi categoric... acuzaţiile nefondate."

"Raportul raportorului special este un produs al politicilor ostile ale Statelor Unite şi ale Uniunii Europene împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) şi este un exemplu tipic de politizare, standarde duble şi selectivitate în problema drepturilor omului", a continuat Kim.

Darusman s-a plâns de refuzul Coreei de Nord de a coopera cu el în timpul evaluării situaţiei drepturilor omului din naţiunea săracă. El a mai spus că nu a existat "nicio îmbunătăţire a situaţiei cumplite a drepturilor omului din Coreea de Nord" de la ultimul său raport din luna martie.

SUA, Japonia, UE şi alte delegaţii au fost critice la adresa Phenianului privind drepturile omului. Darusman şi-a reiterat preocupările privind lagărele de prizonieri din Coreea de Nord, susţinând că în ele sunt închişi între 150.000 şi 200.000 de prizonieri.

China şi alte ţări s-au plâns în legătură cu practica Adunării Generale de a adopta rezoluţii care vizează ţările în legătură cu situaţia drepturilor omului.

Reprezentantul nord-coreean a declarat că acuzaţiile lui Darusman s-au bazat pe "distorsiuni şi informaţii false".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor