Coreea de Nord emite o nouă ameninţare militară împotriva SUA

Coreea de Nord a emis o nouă ameninţare militară împotriva Statelor Unite. De asemenea, joi, postul central de radio şi televiziune din Phenian a difuzat un avertisment pentru un raid aerian.
(PHILIPPE LOPEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2013

SEUL – Coreea de Nord a emis o nouă ameninţare militară împotriva Statelor Unite. De asemenea, joi, postul central de radio şi televiziune din Phenian a difuzat un avertisment pentru un raid aerian.

Mass media nord-coreeană a citat un purtător de cuvânt pentru comanda armatei nord-coreene ca ameninţând cu “acţiune militară corespunzătoare” împotriva bazelor americane din regiune.

Proaspăta ameninţare este legată de furia Phenianului cu privire la avioanele şi submarinele înarmate nuclear ce participă la exerciţiile militare anuale comune cu forţele sud-coreene.

Un crainic la televiziunea nord-coreeană citează un purtător de cuvânt militar nenumit ca afirmând că “Statele Unite nu ar trebui să uite că Baza Aeriană Andersen de pe insula Guam de unde decolează avioanele B-52 şi bazele navale din Japonia şi de pe insula Okinawa, de unde sunt lansate submarinele înarmate nuclear, se află în raza de lovire” a mijloacelor de atac cu precizie ale Nordului.

Phenianul a ameninţat de asemenea recent SUA cu un atac nuclear preventiv.

De asemenea, joi (la ora 0930 KST/0030 UTC), postul central de radio şi televiziune al Phenianului a întrerupt o emisiune pentru o alertă adresată soldaţilor şi civililor.

Crainicul, pe o retransmisie din partea postului de difuziune a armatei, susţinea repetat că “acesta este un avertisment pentru un raid aerian. Unităţile militare şi unităţile de la toate nivelurile trebuie să ia rapid măsuri pentru a preveni daunele provocate de loviturile aeriene ale inamicului.”

O oră mai târziu, posturile nord-coreene au informat ţara că avertismentul pentru raidul aerian a fost anulat.

Kim Min-seok este un purtător de cuvânt pentru Ministerul sud-coreean al Apărării Naţionale.

Kim spune că armata sud-coreeană acordă atenţie situaţiei şi priveşte avertismentul pentru raidul aerian din Nord ca un “exerciţiu autonom.”

Armata americană, pentru a demonstra că statul sud-coreean se poate baza pe umbrela nucleară pe care o oferă, a zburat bombardiere B-52 deasupra peninsulei în timpul exerciţiului militar comun numit Foal Eagle.

Oficialii armatei sud-coreene spun că un submarin nuclear de atac american, capabil să lanseze rachete de croazieră de rază lungă Tomahawk, face parte de asemenea din exerciţiul militar.

Între timp, un purtător de cuvânt al biroului prezidenţial sud-coreean (care nu a dorit să fie numit) “suspectează puternic” că Nordul este în spatele atacurilor cibernetice masive de miercuri împotriva posturilor TV importante din ţară şi a câtorva bănci sud-coreene.

Directorul general al Comisiei Coreene pentru Comunicaţii, Park Jae-moon, discutând cu reporterii în Seul, a declarat că hackerul care a vizat Banca Nonghyup a fost urmărit către o adresă IP chinezească. Park a declarat că hackerul a accesat serverele de de actualizare a managementului pentru a încărca nişte fişiere corupte care au dus la închiderea calculatoarelor.

Park spune că “s-ar putea trage multe concluzii pe baza faptului că adresa IP este în China” dar autorităţile lasă deschise toate posibilităţile pentru moment în timp ce încearcă să identifice hackerii.

Analiştii independenţi au publicat rapoarte în care au spus că programul malware a fost o variantă relativ nesofisticată de “ştergător” a unui virus Troian. Prima dată, virusul a neutralizat antivirusul şi programul de securitate înainte să forţeze calculatoarele să se reseteze. De îndată ce s-a întâmplat acest lucru, utilizatorii au descoperit că sistemul de operare a fost şters de pe hard drive-ul calculatoarelor lor.

La reţelele TV afectate, KBS, MBC şi YTN, încă se depun eforturi pentru a repara câteva mii de calculatoare afectate.

Anul trecut, Coreea de Nord a ameninţat în mod specific 3 radiodifuzori din Seul pentru aşa zise “activităţi speciale.”

Campania cibernetică nord-coreeană pare să fi fost mult mai pătrunzătoare decât s-a considerat iniţial.

Nam Jae-joon, numit să conducă Serviciul Naţional sud-coreean de Informaţii, într-un document înmânat Adunării Naţionale, învinuieşte Nordul pentru mai mult de 73.000 de atacuri cibernetice împotriva Sudului. Raportul său susţine că astfel de operaţiuni au permis Phenianului să obţină informaţii confidenţiale, incluzând planuri ale unor operaţiuni militare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor