Copiii de la un spital din Rusia scoşi în zăpadă să formeze litera Z, sprijinind invazia în Ucraina [Telegraph]

Copiii de la un spital din Tatarstan, Rusia, scoşi să sprijine invazia Rusiei în Ucraina, formând litera Z (Twitter Kami Kazani)
A.P.
07.03.2022

Copiii de la un spital din Rusia au fost puşi să stea afară, în zăpadă, formând litera „Z”, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de invazia lui Vladimir Putin în Ucraina, arată publicaţia Telegraph.

Vladimir Vavilov, preşedintele unei organizaţii de caritate împotriva cancerului, care conduce un spital pentru copii, a organizat în acest weekend reprezentaţia în oraşul Kazan, în regiunea Tatarstan.

Litera, care aparţine alfabetului latin, a devenit un simbol al invaziei după ce a fost observată pe tancurile şi vehiculele militare ruseşti care invadează Ucraina.

Tricouri inscripţionate cu litera „Z” au fost vândute de Rusia Today, canalul TV finanţat de Kremlin, iar gimnastul rus Ivan Kuliak este anchetat după ce a folosit bandă albă pentru a crea litera „Z” pe tricou.

Vavilov le-a spus copiilor de la spital şi mamelor lor să stea în zăpadă pentru a forma o literă uriaşă „Z”, potrivit The Telegraph.

Vavilov a afirmat că, în timp ce formau litera „Z”, pacienţii ţineau pliante cu steaguri ale Rusiei, Republicii Populare Doneţk (DPR), Republicii Populare Lugansk (LPR) şi Republicii Ruse Tatarstan, iar o mână era ridicată cu pumnul strâns, simbolul luptei comuniste din vremea lui Vladimir Ilici Lenin.

El a adăugat: „Pacienţii noştri şi întreaga echipă au luat parte la eveniment, aproximativ 60 de oameni în total”.

Imaginea, care a fost postată pe site-ul spitalului, a fost fotografiată cu o dronă.

Politicieni, activişti şi influenceri pro-Putin au fost observaţi purtând haine şi insigne cu litera „Z” pentru a-şi arăta sprijinul pentru invazia în Ucraina.

Gimnastul Ivan Kuliak, în vârstă de 20 de ani, va fi cercetat de Federaţia Internaţională de Gimnastică pentru „comportamentul său şocant” deoarece a afişat litera Z pe tricou în timpul unui eveniment sportiv.

Kuliak a terminat pe locul al treilea în finala la paralele la Cupa Mondială de la Doha în weekend şi şi-a afişat litera „Z” pe partea din faţă a tricoului său, în timp ce stătea pe podium lângă rivalul ucrainean Illia Kovtun, care a câştigat aurul.

„Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) confirmă că va cere Fundaţiei de Etică a Gimnasticii să deschidă proceduri disciplinare împotriva lui... Kuliak, în urma comportamentului său şocant la Cupa Mondială la aparate”, a menţionat FIG într-un comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor