Controversatul director al CE Oltenia ameninţă că va cere daune uriaşe dacă va fi demis

Protagonist al unui dosar penal, alături de Victor Ponta şi Dan Şova, Laurenţiu Ciurel ameninţă că dacă va fi dat jos de la şefia Complexului Energetic Oltenia, va cere daune de 100 de milioane de dolari.
Laurenţiu Ciurel, dir. la  Complexul Energetic Oltenia
Laurenţiu Ciurel, dir. la Complexul Energetic Oltenia (Epoch Times România)

Trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni şi acuzat de numeroase nereguli, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, ameninţă că dacă va fi înlocuit din funcţie va contesta decizia în instanţă şi va "sta acasă pe bani mulţi".

"Voi acţiona în judecată şi voi sta acasă pe bani mulţi în cazul în care voi fi revocat. Acţiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie şi le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru beţele puse în roatele companiei", a declarat Ciurel pentru televiziunea locală TV Sud, preluată de Hotnews.ro

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia au decis în şedinţa de joi numirea a trei noi membri în Consiliul de Supraveghere, putând astfel să-l demită oricând pe Ciurel. Acesta susţine că urmează să fie înlocuit din funcţie cu actualul director financiar al CEO, Laurenţiu Ciobotarica. Ceea ce evită însă să spună Ciurel este că se află în conflict de interese, fiind inculpat într-un dosar în care compania este parte civilă, arată Hotnews.

Deşi trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de Victor Ponta şi Dan Şova, Ciurel a rămas în funcţia de director general al CE Oltenia. CE Oltenia ar trebui să recupereze un prejudiciu estimat de procurorii DNA la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei provocat de Ciurel.