Constanţa: Dosare penale pentru doi pescari care au prins un morun de 150 kg

După ce au capturat un exemplar de 150 de kilograme din specia morun, doi pescari din localitatea Vadu Oii, judeţul Constanţa, s-au ales cu dosar penal, dup[ ce au intrat în atenţia lucrătorilor de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi Gărzii de Mediu.
Echipaj de la Poliţia Rutieră (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
24.10.2012

După ce au capturat un exemplar de 150 de kilograme din specia morun, doi pescari din localitatea Vadu Oii, judeţul Constanţa, s-au ales cu dosar penal, după ce au intrat în atenţia lucrătorilor de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi Gărzii de Mediu. Cei doi pescari sunt cercetaţi pentru braconaj piscicol şi comerţ ilegal cu produse piscicole.

Peştele a fost recuperat miercuri de către poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, de la mai multe persoane care l-au capturat din Dunăre.

Astfel, au fost identificaţi Nicolae D. (74 de ani) şi Ionel G. (30 de ani), ambii din localitatea Vadu Oii, judeţul Constanţa, pescari autorizaţi, care au capturat, la km 237 al fluviului Dunărea, un morun de aproximativ 150 de kilograme.

În urma cercetărilor, a rezultat că, după capturare, peştele a fost transportat de Ionel G., cu ajutorul familiei sale, Elena G. (23 de ani) şi Florin G. (25 de ani), cu un autoturism aparţinând celui din urmă, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani din Vadu Oii.

Ulterior, peştele a fost recuperat de aici de autorităţi, fiind eliberat în apa fluviului.

De asemenea, în cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj piscicol. De asemenea, au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor autoturismul implicat, 6 setci din fir textil cu lungimea totală de 180 metri şi ambarcaţiunea de pescuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor