Prinţul Albert al II-lea de Monaco vrea să se implice în protejarea Deltei

Prinţul Albert al II-lea de Monaco (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.04.2009

Prinţul Albert al II-lea de Monaco doreşte să sprijine eforturile autorităţilor române de a proteja Delta Dunării.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco, însoţit de ministrul Turismului, Elena Udrea, şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a vizitat timp de aproape patru ore Delta Dunării, la întoarcerea în Tulcea el fiind întâmpinat de comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu.

"Excursia de astăzi a fost extrem de frumoasă, extrem de interesantă. Sper să putem sprijini acţiunile de protejare a acestei zone, un colţ de rai", a afirmat prinţul Albert al II-lea de Monaco.

Vizita prinţului Albert al II-lea de Monaco a început vineri, în jurul orei 10,00, primul său popas fiind la Centrul Ecoturistic Delta Dunării, unde a petrecut două ore şi s-a interesat atât despre geneza Deltei, cât şi despre fauna şi flora din zonă.

Excursia în Delta Dunării a avut drept punct final lacul Nebunu, în timpul acesteia oaspeţii fiind serviţi atât cu preparate tradiţionale, borş de peşte, cât şi specialităţi culinare, medalion de morun şi nisetru la grătar, pregătite de Nicolae Buşu, unul din puţinii bucătari din România premiaţi la concursurile internaţionale de gastronomie.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco se află începând de joi în România, vizita sa oficială de două zile urmând să se încheie cu excursia în Delta Dunării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor