Conferinţă despre coronavirus amânată din cauza coronavirusului. Garda Naţională trimisă în New York

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images)

Council of Foreign Relations (CFR), think-tank-ul care guvernează politica externă a SUA, cel puţin semi-oficial, a anulat o masă rotundă numită „Doing Business Under Coronavirus” (Afacerile în vremea coronavirusului) programată vineri la New York, din cauza răspândirii infecţiei.

CFR a anulat şi alte conferinţe care au fost programate în perioada 11 martie - 3 aprilie, inclusiv mese rotunde în New York şi Washington şi evenimente naţionale din SUA.

Anulările făcute de CFR se alătură unei liste lungi de adunări anulate sau amânate, inclusiv salonul auto anual din New York. Asociaţia Dealerilor de Automobile din New York a declarat marţi că salonul auto va fi reprogramat până la sfârşitul lunii august.

Evenimentele din zona metropolitană New York sunt observate atent din cauza creşterii cazurilor în oraş şi, în special, a unui focar în suburbia New Rochelle. Garda Naţională a fost trimisă în oraş pentru a ajuta la închiderea spaţiilor publice, cu scopul de a încetini răspândirea focarului, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo în cadrul unei conferinţe de presă.

Răspândirea virusului Wuhan a lovit până în prezent peste 50 de evenimente corporative majore, cu o prezenţă estimată la aproape 1 milion de oameni, potrivit datelor culese de Bloomberg News.