Coreea de Sud, lovită de un nou val de cazuri de virus Wuhan

(YONHAP/AFP via Getty Images)

Coreea de Sud a raportat miercuri o creştere a noilor cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, în timp ce autorităţile au testat sute de angajaţi la un call center unde boala a apărut săptămâna aceasta.

Coreea de Sud tocmai începuse să raporteze diminuarea numărului cazurilor în ultima săptămână.

Alte 242 de cazuri noi au fost raportate miercuri - faţă de numai 35 cu o zi înainte, ceea ce a adus totalul cazurilor din ţară la 7.755, a declarat Centrul Coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Istoricul zilnic al noilor cazuri din Coreea de Sud a atins un nivel record de 909 pe 29 februarie, autorităţile testând aproximativ 200.000 de adepţi ai unei biserici creştine aflate în centrul epidemiei naţiunii.

Noile grupuri de îmbolnăviri din call-center-ul din Seul, şi un alt focar din rândul profesorilor şi studenţilor unei şcoli de dans care ţine cursuri în întreaga ţară au ţinut autorităţile în alertă ridicată în ceea ce priveşte un nou val de infecţii.

„Infecţiile în masă din cell-center ar putea fi începutul unui nou val care să genereze un nou focar regional”, a declarat primarul din Seul, Park Won.

Cel puţin 90 de cazuri confirmate în această săptămână, inclusiv 62 în Seul, au fost legate direct de call center - care este situat în apropierea unui nod de transport public dintre Seul şi Incheon şi alte oraşe importante, a afirmat KCDC.

Mulţi dintre lucrătorii cu rezultate pozitive la teste au folosit metroul şi autobuzele pentru deplasarea zilnică, ceea ce a determinat dezinfectări masive în jurul gărilor cheie, au declarat oficialii oraşului.

Guvernul a cerut organizaţiilor cu risc ridicat să ia măsuri suplimentare de prevenire, inclusiv munca acasă, schimburi eşalonate şi o mai mare distanţă între birouri.

Aproximativ 90% dintre cazurile din Coreea de Sud, inclusiv 140 confirmate miercuri, s-au aflat în cel mai afectat oraş - Daegu - unde se află biserica creştină având lăcaşuri de cult şi în oraşul Wuhan - care este considerat principalul factor de generare a epidemiei în ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe