Comisia Europeană va aloca 83 de milioane euro pentru linia de metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti

Garnitură de metrou
Garnitură de metrou (Epoch Times România)

Comisia Europeană a aprobat joi o contribuţie financiară în valoare de 83 de milioane de euro din partea Fondului de Coeziune la proiectul major "Extinderea Liniei de Metrou 4, secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti”, proiect ce face parte din Programul Operaţional pentru Transport.

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucureşti cu un segment nou în lungime de 1,89 km şi construcţia a două noi staţii de metrou de-a lungul acestui nou segment.

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou şi va fi utilizat de un număr estimat de 3 638 700 pasageri/an. Valoarea totală a proiectului este de 97.761.634 euro.

"Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila, care se vor bucura de accesul direct la sistemul de metrou. Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi aceea din oraşele Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate.”, a declarat comisarul pentru politici regionale Corina Creţu, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Noua linie de metrou va fi gestionată de către METROREX SA şi prin urmare, se va afla în managementul direct al administraţiei publice, se mai precizează în comunicatul de presă remis de cabinetul Corinei Creţu.

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale şi promovarea dezvoltării durabile.

Lucrările de execuţie a tunelelor pentru staţia de metrou Străuleşti, ce face parte din Secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti a Magistralei 4 de metrou din Bucureşti, au început în aprilie 2015 şi vor fi finalizate, potrivit directorului general al Metrorex, Cătălin Homor, în cel de al doilea semestru al anului 2016.

Proiectul "Magistrala 4 (Gara de Nord - Parc Bazilescu) - secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti reprezintă o extindere a liniei de metrou aflată în operare şi va realiza legătura cartierelor din nord-vest cu Gara Basarab, Gara de Nord şi zona centrală.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie