Turcia lovită de o mare pană de curent

.
. (MARK RALSTON / AFP / Getty Images)

Numeroase provincii din Turcia au fost lovite de o pană masivă de curent marţi. Incidentul, ale cărui motive rămân necunoscute, a produs dezastru în transporturi, sectorul medical şi industrial.

Sursele oficiale susţin că o problemă tehnică a companiei TEİAŞ, care operează liniile de transmisie, a cauzat pana.

Conform agenţiei de presă Dogan, aproape toate cele 81 de provincii turceşti, cu excepţia provinciei Van, care importă electricitate din Iran.

Pana, care a început la 10:30, a afectat liniile de metrou din Istambul şi Ankara.

Premierul turc Ahmet Davidoglu a afirmat că „sunt investigate toate posibilităţile ca pana să fie rezultatul unui atac terorist”.

Energia electrică a fost restaurată până la căderea serii.

Ministerul Energiei a transmis un comunicat prin care se arată că a fost semnalată o problemă la liniile de transmisie din zona Mării Egee.

SUA şi Canada, lovite de cea mai mare pană de curent din lume.

În vara anului 2003, estul Canadei şi nord-estul SUA au fost lovite de cea mai mare pană de curent din istorie. Incidentul, care a afectat peste 55 de milioane de persoane, a lăsat oraşe mari fără alimentare cu energie electrică pentru o perioadă de până la trei zile, afectând economia.

Motivul incidentului din 2003, care a pornit din Canada, ar fi fost o defecţiune de software la unul dintre sistemele de management cibernetic al reţelelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe