Comisia Europeană nu acceptă ultima propunere elenă pentru reforme

Premierul grec Alexis Tsipras.
Premierul grec Alexis Tsipras. (Captură Foto)

Comisia Europeană a declarat miercuri că ultima propunere elenă în legătură cu reformele necesare deblocării ultimei tranşe de 7,2 miliarde de euro din programul de salvare financiară a Greciei nu reflectă discuţiile purtate în urmă cu o săptămână şi că, acum, mingea să află cu siguranţă în terenul Atenei, care trebuie să prezinte altceva, conform Reuters.

Grecia rămâne rapid fără bani şi trebuie să ajungă la un acord de tipul “bani-pentru-reforme” cu creditorii săi internaţionali pentru a evita intrarea în default la sfârşitul acestei luni, când Atena trebuie să ramburseze 1,6 miliarde de euro Fondului Monetar Internaţional.

“Eforturile continuă la nivel tehnic, în încercarea de a micşora distanţa dintre diferitele poziţii şi de a crea condiţii pentru un acord unanim din partea celor 19 membri ai zonei euro”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului european, Margaritis Schinas.

Schinas a adăugat că Atena trebuie să facă pasul următor şi să respecte ceea ce s-a hotărât la întâlnirea cu preşedintele CE Jean-Claude Juncker săptămâna trecută.

“Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, i-a informat marţi după-amiază pe reprezentanţii guvernului grec că ultimele sugestii făcute nu reflectă discuţiile la nivel de stat desfăşurate săptămâna trecută între preşedintele Juncker şi premierul Alexis Tsipras şi nici discuţiile de luni după-amiază dintre comisarul Moscovici şi miniştrii greci”, a adăugat Schinas.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe