Comisarul pentru Justiţie, mesaj tranşant pentru PSD-PNL-UDMR: Nu adoptaţi legile justiţiei fără avizul Comisiei de la Veneţia

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a transmis un mesaj ferm coaliţiei PSD-PNL-UMDR: Nu adoptaţi noile legi ale justiţiei, varianta Predoiu, înainte de a primi avizul Comisiei de la Veneţia.

"Ieri m-am întâlnit cu europarlamentarul Vlad Gheorghe, deputaţii români Stelian Ion şi Silviu Dehelean pentru un schimb de replici despre reformele din justiţie şi statul de drept din România. Am reamintit că Comisia Europeană este în contact cu autorităţile române pentru a discuta despre reforme şi că recomand să aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia asupra proiectelor de legi ale justiţiei înainte de a le adopta, pentru a ne asigura că sunt în concordanţă cu standardele europene", a scris Didier Reynders pe contul său de Twitter.

Reamintim că, în contextul solicitării Consiliului Europei ca România să modifice legile justiţiei în conformitate cu avizul Comisiei de la Veneţia, USR a înaintat luni o cerere către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de prelungire a termenului de raport pentru cele trei legi propuse de ministrul Predoiu până la primirea opiniei Comisiei de la Veneţia.

Cu toate acestea, Comisia Specială pentru Legile Justiţiei a continuat să lucreze nestingherită, a dat raport pe prima lege din proiect - Legea organizării CSM şi aceasta a şi fost adoptată de Camera Deputaţilor.