Comemorări violente în Grecia. Poliţia atacată cu coctailuri Molotov

Ciocniri violente între forţele de poliţie şi demonstranţi în Atena, 6 decembrie 2016
Ciocniri violente între forţele de poliţie şi demonstranţi în Atena, 6 decembrie 2016 (LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Comemorarea unui incident violent survenit cu opt ani în urmă a devenit violentă în momentul în care participanţii au început să arunce cu coctailuri Molotov în forţele de ordine.

Demonstranţii se adunaseră pentru a comemora uciderea, de către forţele de poliţie, a unui adolescent, în timpul unui protest.

Cel puţin 18 persoane au fost arestate după protestul deja tradiţional pentru a comemora moartea lui Alexandros Grigoropoulos survenită în 2008. Grigoropoulos, care avea 15 ani, a fost omorât din cauza durităţii intervenţiei forţelor de ordine.

Violenţa din timpul protestului de ieri a apărut în momentul în care, alături de demonstranţii paşnici care mărşăluiau în centrul Atenei, a apărut un grup radical de tineri purtând măşti şi începând să arunce cu pietre şi coctailuri Molotov în forţele de ordine.

Acestea au răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade anti-revoltă.

Demonstranţii au scos pietre din pavaj şi au ridicat baricade într-o zonă rezidenţială a oraşului, după ce au dat foc unui vehicul.

Marţi, cel puţin 1500 de persoane au mărşăluit prin centrul Capitalei elene pentru a comemora moartea tânărului.