Columbia caută răspunsuri pentru militarii dispăruţi

Alex Johnston
26.09.2012

Cel mai vechi grup de rebeli din Columbia ar trebui să ofere răspunsuri privind locul unde se află sau starea a aproximativ 60 de soldaţi dispăruţi, a declarat guvernul.

"Cel puţin 60 dintre oamenii noştri lipsesc. Mulţi dintre ei s-au pierdut cu 14 - 15 ani în urmă, în zonele controlate de luptătorii de gherilă", care deserveau Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, sau FARC, a declarat comandantul general de armata Sergio Mantilla, în conformitate cu Columbia Reports.

FARC, o organizaţie marxistă considerată grup terorist de Statele Unite, a anunţat recent că va purta discuţii cu guvernul columbian pentru a pune capăt conflictului ce durează de decenii. FARC s-a dedat traficului de droguri în ultimii ani.

Mantilla a adăugat că "suntem aproape siguri că ei se află în posesia [FARC] şi sperăm că ne vor aduce veşti, astfel încât să putem anunţa familiile lor."

Negocierile de pace vor avea loc în aproximativ două săptămâni, dar Mantilla a spus că motivele FARC sunt dubioase.

"FARC sunt cinici. Poporul columbian îi cunoaşte, aşa că este dificil să avem încredere în ei sau să credem ce ne spun", a afirmat el.

"Ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru recrutarea de minori şi pentru utilizarea de dispozitive explozive, care au omorât chiar oamenii pe care se presupunea că îi apără", a spus el, referindu-se la afirmaţiile că FARC utilizează copii-soldaţi şi a efectuat atacuri teroriste.

Într-un interviu recent, comandantul FARC Andres Paris a relatat pentru Al Jazeera că grupul va participa la o încetare a focului numai dacă atât grupul cât şi guvernul vor depune armele lor.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor