Un rebel columbian FARC pledează nevinovat în SUA la acuzaţia de luare de ostatici

Alexander Herrera, membru al guerilelor marxiste columbiene FARC, a fost extrădat în SUA, 9 martie 2012 (LUIS ACOSTA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.03.2012

Un presupus membru al grupului rebel FARC din Columbia a pledat nevinovat pentru luarea ca ostatici a trei americani, după ce avionul lor cu un singur motor a aterizat de urgenţă în Columbia, în 2003, potrivit unui raport VOA.

Alexander Herrera Beltran a pledat nevinovat luni, în timpul unei acuzări dintr-un tribunal federal american din Washington.

Herrera Beltran a fost extrădat în Statele Unite ale Americii. O altă şedinţă de judecată este programată pentru 4 mai. El se confruntă cu o sentinţă de închisoare pe viaţă dacă va fi condamnat.

Procurorii susţin că Herrera Beltran a fost implicat în sechestrarea celor trei antreprenori guvernamentali americani, după ce aeronava lor a aterizat de urgenţă. Un alt american şi un columbian au fost ucişi de FARC la locul accidentului.

Cei trei americani au fost eliberaţi în 2008, în timpul unei operaţiuni militare din Columbia, care a eliberat-o şi pe fosta candidată columbiană la preşedinţie, Ingrid Betancourt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor