Colonişti israelieni incendiază două locuinţe palestiniene. Un bebeluş este ars de viu

Doua locuinţe palestiniene au fost incendiate de coloniştii israelieni în satul palestinian Duma, 31 iulie 2015.
Doua locuinţe palestiniene au fost incendiate de coloniştii israelieni în satul palestinian Duma, 31 iulie 2015. (Captură Foto)

Un bebeluş palestinian a fost ars de viu după ce coloniştii israelieni au incendiat două locuinţe în satul palestinian Duma, din Cisiordania, în primele ore ale zilei de vineri.

Incendiile au fost declanşate după ce coloniştii israelieni au aruncat cu cocktailuri Molotov şi bombe incendiare asupra locuinţelor palestiniene.

Localnicii şi martorii au declarat că bebeluşul avea 18 luni şi se numea Ali Saad Dawabsha.

Sursele medicale palestiniene au declarat că părinţii bebeluşului, precum şi fratele său în vârstă de 4 ani, au fost răniţi în acest atac şi au fost transportaţi la un spital din Nablus.

Coloniştii israelieni care au desfăşurat atacul au venit din colonia Ma’akeg Efraim, situată în apropiere.

Rapoartele media indică faptul că în timpul atacului, pe pereţii locuinţelor incendiate, au fost scrise cu vopsea cuvintele “răzbunare” şi “Trăiască Mesia”. De asemenea, coloniştii evrei au desenat Steaua lui David.

În anii recenţi, coloniştii evrei au desfăşurat mai multe atacuri asupra proprietăţilor palestiniene din Cisiordania şi Ierusalim, care au constat din incendieri şi vandalizări. Atacuri de acest gen au fost desfăşurate şi asupra locurilor sfinte islamice.

În plus, Germania a criticat planurile Israelului de a construi noi unităţi de locuit ilegale în Cisiordania, susţinând că acestea reprezintă o încălcare a legii internaţionale.

Ministerul german de Externe a susţinut, într-o declaraţie publicată marţi, că planurile Israelului de a construi peste 1.000 de locuinţe în teritoriile palestiniene subminează şansele reluării discuţiilor de pace dintre palestinieni şi Israel, precum şi şansele încheierii unui acord între cele două tabere.

Forţele de securitate israeliene au arestat şi abuzat mii de copii în Cisiordania începând cu 1967, după ce Israelul a câştigat un război scurt de şase zile şi după ce a ocupat teritorii în regiune, arată un nou raport publicat de grupul nonprofit Military Court Watch din Cisiordania, conform Internaţional Business Times.

Peste o jumătate de milion de israelieni trăiesc în peste 120 de colonii construite de Israel după ocuparea teritoriilor palestiniene din Cisiordania şi Ierusalimul de Est în 1967.

ONU şi majoritatea ţărilor lumii privesc coloniile israeliene ca fiind ilegale deoarece teritoriile au fost capturate de Israel în timpul războiului din 1967 şi prin urmare sunt supuse Convenţiilor de la Geneva, care interzic construcţiile pe teritoriile ocupate.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe