Generalul Oprea, declarat oficial plagiator. Şi-a luat adio de la titlul de doctor în drept

Fostul vicepremier al României, generalul Gabriel Oprea, şi-a luat adio de la prestigiosul titlu de doctor în drept, după ce autorităţile au stabilit că este vorba despre un plagiat.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, în mod definitiv, că fostul vicepremier Gabriel Oprea şi-a plagiat teza de doctorat. Urmează acum ca ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, să semneze decretul prin care îi retrage generalului prestigiosul titlu.

La începutul lunii, CNATDCU a ajuns la concluzia că Oprea şi-a plagiat "în bună parte" teza de doctorat, însă fostul vicepremier a contestat decizia. Verdictul dat astăzi de Consiliul general al instituţiei - care a confirmat concluzia iniţială - este definitiv.

"Să vă mai dau o prelungire a ştirii că Gabriel Oprea rămâne fără titlul de doctor. Votul CNATDCU de respingere a contestaţiei a fost 31 de voturi şi 2 abţineri. Ordinul e deja pe masa ministrului Educaţiei şi e o doar o chestiune de ore până când se va oficializa retragerea", a scris, pe contul său de Facebook, Emilia Şercan, jurnalista care a publicat iulie anul trecut o analiză amănunţită din care reieşea că generalul este un plagiator.

Fondatorul UNPR este doctor în Drept, titlu obţinut la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Şi-a făcut studiile de Doctorat în perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a obţinut prestigiosul titlul cu o lucrare în domeniul Procedurii Penale, avându-l coordonator pe profesorul Ion Neagu.

Un an mai târziu, odată devenit doctor, Oprea a fost numit profesor universitar la Colegiul Naţional de Apărare, în 2002 - conducător de doctorat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar în perioada 2003-2005 a fost membru în Comisiile de Specialitate ale CNATDCU la Comisia de Ştiinţe Militare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Gabriel Oprea a făcut parte din comisia care a evaluat în 2003 teza de doctorat a lui Victor Ponta şi care a propus atunci acordarea titlului de doctor lui Ponta cu distincţia "Summa Cum Laude".

Nu demult, jurnalista Emilia Şercan remarca faptul că nu mai puţin de o treime din totalul de 22 de teze coordonate de generalul Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne