Clotilde Armand, încrezătoare în şansele sale: Va fi o victorie categorică. Oamenii nu vor un primar care a activat în SRI

Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Popescu
21.05.2024

Primăriţa Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost invitata ultimei ediţii a rubricii “Cu faţa la alegători” de la Ziare.com, unde a vorbit despre proiectele realizate şi nerealizate în mandatul său, precum şi despre priorităţile unui viitor mandat la Primărie. În plus, ea şi-a exprimat convingerea că va câştiga un nou mandat.

“Eu cred că va fi o victorie categorică, în primul rând pentru că m-am ţinut de angajamentul meu faţă de alegători. Noi spunem ‘stop’ risipei banului public. Avem toleranţă zero faţă de corupţie şi vrem să construim şi să dezvoltăm Sectorul 1 pe nişte baze corecte şi cred că oamenii, dincolo de faptul că avem proiecte frumoase şi se vede că toată administraţia lucrează pentru dezvoltarea sectorului, cred că oamenii îşi doresc o administraţie corectă”, a precizat Armand.

Discutând despre contracandidatul său din partea PSD-PNL, George Tuţă, care a lucrat 3 ani în cadrul SRI, primăriţa consideră că acest trecut îl descalifică pentru o funcţie publică:

“Oamenii nu vor un primar hoţ şi nici nu-şi doresc un primar care a activat în cadrul SRI. Eu credeam că în statutul PNL scrie că orice persoană cu acest istoric nu are are voie să participe la viaţa publică. Este un lucru absolut evident într-o democraţie şi cred că este într-adevăr o mare problemă”.

De asemenea, Armand a declarat că primul lucru important în noul său mandat este acela de a avea o majoritate în Consiliul Local, “pentru că proiectele sunt deja pregătite, au fost deja supuse la vot, noi ştim ce ne dorim, şi cetăţenii ştiu, trebuie doar să obţinem majoritatea în Consiliul Local”, subliniind că aceste proiecte presupun asfaltarea de străzi, reabilitarea de blocuri, exproprieri sau “Termoficarea de la Soare” a blocurilor.

În plus, primăriţa susţine că Sectorul 1 nu stă “prost” la capitolul locurilor de parcare, fiind de părere că generaţia tânără este mai puţin “ataşată de maşină” şi că pe viitor se va renunţa mai uşor la maşină, iar oraşul va fi mai puţin sufocat.

“Am eliminat foarte multe maşini abandonate. Numai anul trecut au fost 2.800 de maşini abandonate care au fost ridicate. Aici suferim, în sensul în care, avem acest proiect ‘Rabla’ care nu este votat de Consiliu. Este o problemă că ridicăm aceste maşini când locuitorii nu au avut posibilitatea de a aplica la un proiect ‘Rabla’ şi aştept cu nerăbdare să avem un nou Consiliu Local ca să votăm acest proiect”, a continuat ea.

Totodată, Armand este încrezătoare că, după alegerile din 9 iunie, nu va mai avea o majoritate ostilă în Consiliu iar cetăţenii nu vor mai accepta situaţia actuală:

“Era important pentru cetăţeni să înţeleagă că un primar fără Consiliu nu are toată capacitatea pe care ar putea să o aibă. Consiliul Local este cel care votează bugetul. El poate să redirecţionează banii către alte capitole bugetare care îi sunt favorabile lui, cum sunt companiile deţinute de Consiliul Local. El poate să nu voteze investiţiile”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor