Website-ul Ministerului rus de Externe piratat în weekend

(Captură Foto)
Andrei Popescu
24.10.2016

Un hacker american – care îşi spune The Jester – a atacat website-ul Ministerului rus de Externe ca răspuns la atacurile cibernetice ruseşti asupra ţintelor americane.

Vineri noaptea, Jester a obţinut acces la website-ul Ministerului rus de Externe şi a lăsat mesajul: "Nu mai atacaţi americanii".

“Tovarăşi! Întrerupem programul obişnuit al Website-ului rusesc pentru Afaceri Externe pentru a vă aduce următorul mesaj important”, a scris el. “Încetaţi. S-ar putea să puteţi să hărţuiţi naţiunile din jurul vostru, dar aceasta este America. Nimeni nu este impresionat”.

Atacul său asupra website-ului rusesc a inclus şi următorul element: vizitatorii au fost forţaţi să asculte sunetul asurzitor al unui mesaj american pentru alertă civilă – sunetul care însoţeşte avertismentele de urgenţă privind condiţiile meteo.

Administraţia SUA a învinuit recent Rusia de interferare cu politica americană. Deşi nu există divezi, agenţiile ruseşti de informaţii au fost acuzate de piratarea reţelei de calculatoare a Comitetului Democrat Naţional şi a altor organizaţii asociate cu Partidul Democrat. Atacurile respective au scos la iveală informaţii dăunătoare campaniei electorale a democratei Hillary Clinton.

În trecut, Jester a scos din funcţiune website-uri folosite de jihadişti, a piratat forumuri de comunicaţii şi a identificat potenţiale ameninţări teroriste. Foşti agenţi FBI l-au numit “Batman-ul Internetului”.

Într-un interviu exclusiv cu CNNMoney în acest weekend, Jester a declarat că a ales să atace Rusia din cauza frustrării provocate de masivul atac cibernetic asupra structurii DNS (Domain Name System) ce a pus, vineri, la pământ o parte a Internetului în Statele Unite.

“Am dorit să îi lovesc în ochi şi să nu mă mai simt ca şi cum SUA doar stă şi primeşte lovituri în bărbie. Din nou. Nu voi sta pur şi simplu să îi privesc pe aceşti nemernici cum râd de noi”, a declarat Jester, care a folosit o tehnică de hacking clasică, descoperind o breşă în codul website-ului şi injectând propriul său cod.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor