Ciucu se vrea liderul Opoziţiei din Capitală. "O treime din PIB e localizat aici. Mizele sunt uriaşe"

Bucureştiul este important, prea important, administraţia sa publică insuficient urmărită de cetăţeni, iar mizele sunt uriaşe - o treime din PIB-ul României este localizat aici, a atras atenţia consilierul PNL Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Acum că liderul USR Nicuşor Dan şi şeful consilierilor PMP Robert Turcescu au plecat în Parlament şi nu mai sunt activi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, liberalul Ciprian Ciucu şi-a propus să devină "cea mai vizibilă şi credibilă persoană" din opoziţia din Capitală.

"Mulţi m-au întrebat de ce nu m-am bătut în interiorul PNL pentru a prinde un loc de deputat la ultimele alegeri, poziţie mai importantă şi cu mai multe beneficii decât cea de consilier general. N-am făcut-o din două motive: (1) am făcut o "pasiune" pentru administraţia Bucureştiului şi (2) Bucureştiul este important, prea important, administraţia sa publică (PMB Sectoare) insuficient urmărită de cetăţeni iar mizele sunt uriaşe. O treime din PIB e localizat aici!!

Mi-am zis să profit de plecările lui Nicuşor Dan şi Robert Turcescu în Parlament şi mi-am propus să devin cea mai vizibilă şi credibilă persoană din opoziţia din Bucureşti, cu ajutorul şi alături de colegii din partidul meu, din PNL. În Parlament m-aş fi pierdut prin zecile de voci revendicative, mi-ar fi fost mai greu să-mi construiesc o platformă. Acum am platforma mea, iar platforma mea este Bucureştiul", a scris vineri, pe contul său de Facebook, Ciprian Ciucu.

După cum a anunţat încă de anul trecut, consilierul PNL va începe o campanie pe internet (şi nu numai) prin care să le explice oamenilor (bucureştenilor în special) cât de importantă este Capitala, administraţia Capitalei, Primăria.

"Da, şi Guvernul şi Parlamentul sunt importante, dar cca. 80 din deciziile care vă influenţează calitatea vieţii se iau la nivel local. Instrumentele mele vor fi simple şi vor fi în special comparaţii care să releve diferenţele enorme între Bucureşti şi mizele pe care le avem aici. Nu este intenţia mea de a comunica că restul ţării nu ar fi important, este. Intenţia mea este de a vă determina să urmăriţi mai atent, mai interesaţi, ce se întâmplă la Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector", a precizat Ciprian Ciucu.

Pentru astăzi, liberalul a pus la dispoziţia opiniei publice informaţii cu privire la contractele de salubrizare/deszăpezire. Bugetele cumulate ale Sectoarelor pentru (salubrizare/deszăpezire) sunt comparabile cu ale unor municipii mărişoare şi mai mari decât ale unor municipii de mărime medie (vedeţi mai jos).

Comparaţie cheltuieli destinate salubrizării în Bucureşti cu bugetele totale ale unor municipii de mărime medie din România.
Comparaţie cheltuieli destinate salubrizării în Bucureşti cu bugetele totale ale unor municipii de mărime medie din România. (Facebook.com/Ciprian Ciucu)

"Sumele sunt exprimate în milioane lei noi. Pentru comparaţie am folosit date strânse de către Catiuşa Ivanov de la Hotnews.ro, acestea reprezentând sume de la nivelul anului 2013. Cum majoritatea contractelor sunt prelungite anual prin contracte adiţionale (ilegal!!!) sumele pe anul 2016, sunt, probabil, aceleaşi cu nivelul anului 2013.

Suma totală nu conţine şi valoarea de la Sectorul 5, pentru care nu am avut date deocamdată, deci putem concluziona că Bucureştiul dă pe salubrizare/deszăpezire o sumă similară cu bugetul total al Sibiului sau Braşovului (municipii medii spre mari). Din informaţiile acestea se pot trage multe concluzii pe care le putem dezbate împreună. Aici sunt banii noştri, trebuie să ne pese. Daţi, vă rog, mai departe ca să se ştie!", a afirmat Ciprian Ciucu.