Ciucu: Încă o bombă pregătită de Firea. Bani publici mai uşor de dat, departe de ochii curioşilor

"Încă o bombă, cum mă aşteptam, imediat după alegeri la Primăria Municipiului Bucureşti, pregătită de Gabriela Firea", a tras un semnal de alarmă consilierul PNL Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află o normă internă privind procedura simplificată pentru achiziţia de servicii de învăţământ, de formare/perfecţionare profesională şi de servicii hoteliere aferente acestora, a atras atenţia consilierul PNL Ciprian Ciucu, care consideră că actul normativ ridică o serie de probleme.

"Încă o bombă, cum mă aşteptam, imediat după alegeri la Primăria Municipiului Bucureşti, pregătită de Gabriela Firea. Aceeaşi schemă cu procedura simplificată pentru achiziţii mai mici de circa 740.000 de euro. Acum şi pentru servicii de training/formare profesională. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri.

Achiziţii mai rapide, mai departe de ochii curioşilor, mai puţin transparente, bani publici mai uşor de dat... Daţi mai departe ca să se ştie!", a semnalat, pe pagina sa de Facebook, Ciprian Ciucu.

Consilierul PNL a postat un extras din proiectul de hotărâre din care reiese că serviciile de învăţământ, de perfecţionare profesională, precum şi serviciile hoteliere aferente acestora vor putea fi achiziţionate în procedură simplificată dacă valoarea lor este mai mică de 3,3 milioane lei, fără TVA.

Recent, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a dat undă verde unei alte norme interne similare care vizează însă achiziţia de servicii sociale şi alte servicii specifice de până la 3,3 milioane lei, fără TVA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne