Cîţu: Obiectivul meu este ca în septembrie să avem 10,4 milioane de români vaccinaţi

Florin Cîţu
Florin Cîţu (facebook/guv.ro)

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că obiectivul său este acela de a avea în luna septembrie 10,4 milioane de români vaccinaţi, adăugând că, în acest sens, s-a asigurat că România va mai achiziţiona 8 milioane de vaccinuri, pe lângă cele deja contractate.

“Ieri [marţi – n.r.] m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine şi veţi vedea. Partea de cheltuieli şi de cine suportă se va rezolva”, a precizat Cîţu la finalul şedinţei de Guvern.

Totodată, liderul PNL a susţinut că, din ceea ce a văzut până acum, există interes pentru cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, care va începe vineri, 15 ianuarie, şi care va include: persoanele cu vârstă de peste 65 de ani; persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, diagnosticate cu diabet zaharat, cu obezitate, boli cardiovasculare cronice, boli cronice renale, boli pulmonare cronice, persoane cu afecţiuni oncologice, boli autoimune; persoanele cu imunodepresii, inclusiv persoanele cu infecţie HIV/SIDA; persoanele care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.

“Să ştiţi că primesc şi de la spitale private şi de la companii private tot felul de oferte pentru a pune la dispoziţie gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci nu este o problemă. Din ce am văzut eu, şi văd şi interesul pentru etapa a doua, în România, în acest moment, lumea vrea să se vaccineze, ceea ce e un lucru foarte bun şi de aceea am şi făcut acest efort. Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinaţi”, a mai transmis Florin Cîţu.