Surse: Daniel Constantin, pe cale să-şi facă partid, cu sprijinul lui Victor Ponta

Debarcat din ALDE de Tăriceanu, Daniel Constantin e pe cale să îşi facă un nou partid. Acesta s-ar putea numi "România noastră" sau "România mea".
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

Scos din ALDE de Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin ar fi pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru înfiinţarea unui nou partid. Din noua formaţiune ar urma să facă parte şi alţi parlamentari excluşi din ALDE, iar un sprijin substanţial vine şi de la ex-premierul Victor Ponta, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, actele pentru înfiinţarea noului partid ar urma să fie depuse la Tribunalul Bucureşti în jurul datei de 1 iunie, la baza iniţiativei aflându-se ex-vicepremierul Daniel Constantin şi patru deputaţi, doi excluşi şi ei din ALDE la scurt timp după mazilirea lui Constantin, iar doi încă membri ai formaţiunii conduse de Tăriceanu.

Potrivit unor surse citate de Digi, acestora li s-ar putea alătura şi alţi parlamentari din ALDE şi PSD, mai ales că ex-premierul Victor Ponta dă o mână de ajutor în crearea şi creşterea partidului. Acest fapt ar fi fost confirmat miercuri chiar de Ponta care a admis că-l ajută pe Constantin, aşa cum l-a ajutat pe Călin Popescu Tăriceanu în 2014 când a plecat din PNL şi a înfiinţat Partidul Liberal Reformator (PLR), care avea să fuzioneze cu Partidul Conservator condus de Daniel Constantin, rezultând ALDE.

Numele partidului nu a fost decis însă, dar se pare că se oscilează între Pro-România, România noastră şi România mea.

Reamintim că fost şef peste PC-ul lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin a ales ca formaţiunea să fuzioneze cu PLR-ul lui Tăriceanu, rezultând ALDE. După alegerile parlamentare, instalarea Guvernului etc., când ALDE s-a văzut bine instalat la putere, Constantin a fost zburat din partid.