Dragnea promite impozite zero pe salarii pentru medici

Salariile medicilor ar urma să crească "în totalitate" de la 1 ianuarie 2018, susţine Dragnea, care promite scutirea de impozite a lefurilor câştigate de doctori.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Bacău, că începând cu 1 ianuarie 2018 salariile medicilor nu vor mai fi impozitate, această iniţiativă având drept scop să-i determine pe medici să nu mai plece la muncă în străinătate.

"Pentru orice medic, impozitul pe salariu va fi zero, indiferent de salariu. S-a tot vorbit de ani de zile, ne-am plâns toţi că ne pleacă medicii din ţară. Normal că, având capacitatea de pregătire foarte bună, mergeau să câştige bani mai mulţi. Ca să îi aduci înapoi trebuie să le oferi salarii comparabile cu ceea ce este în Vest", a susţinut Dragnea, citat de Agerpres.

Dragnea a mai precizat că, spre deosebire de alte categorii sociale la care creşterile vor fi graduale, în următorii ani, creşterile la medici vor fi exact de la 1 ianuarie 2018 în totalitate.

De asemenea, liderul PSD a mai susţinut că se impune construirea imediată a unui spital republican cu 3.000 de paturi la Bucureşti şi a opt spitale regionale, dintre care trei, cele din Iaşi, Craiova şi Cluj, urmând să fie făcute cu fonduri europene.

Declaraţiile lui Dragnea sunt făcute în contextul în care în Parlament se dezbate, pe repede înainte, controversata lege a salarizării unitare care a stârnit îngrijorarea experţilor - în ceea ce priveşte sustenabilitatea ei - şi nemulţumirea multor categorii de bugetari.