Cîţu: Disperaţi după bani, Dragnea şi Vâlcov se grăbesc să fure banii din Pilonul II de pensii

Cât timp românii sunt în vacanţă, social democraţii vor veni cu ştiri alarmante despre Pilonul II de pensii, astfel încât speriată, opinia publică să-i ceară "cârmaciului" Dragnea să facă dreptate şi să treacă pilonul II de pensii la stat.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Disperaţi după bani, Dragnea şi Vâlcov se grăbesc să fure banii din Pilonul II de pensii, opinează, pe Facebook, vicepreşedintele PNL, senatorul Florin Cîţu, în opinia căruia strategia pe care o va adopta Dragnea va fi aceea de a se erija într-un "salvamar al pensiilor".

„Sunt sigur că şi voi vă întrebaţi, ca şi mine, de ce ministrul finanţelor publice după ce a zis că naţionalizează Pilonul II de pensii, iar apoi şi-a cerut scuze acum o ţine langa tot cu acest subiect.

Disperaţi după bani, Dragnea şi Vâlcov, se grăbesc să fure banii din Pilonul II de pensii.

Cele trei argumente cu care doresc să vă convingă să mergeţi pe mâna lor sunt următoarele:
1. Fondurile din Pilonul II de pensii nu sunt garantate
2. Pe lângă comisionul de administrare se mai percepe un comision. Ambele prea mari în opinia lor şi necuvenite
3. Statul ar fi un paznic mai bun al banilor dumneavoastră”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook

Potrivit senatorului, situaţia cu Pilonul II de pensii şi cu administratorii acestuia stau însă la modul următor.

- În acest moment sunt 8 miliarde de euro active gestionate în Pilonul II de pensii.

- Randamentul mediu în ultimii 9 ani este de aproximativ 10%. Asta înseamnă că din cele 8 miliarde euro, 1,5 miliarde euro reprezintă randamentul şi restul sunt banii viraţi din contribuţie. Acest randament este calculat după ce s-a plătit comisionul de administrare.

- Peste un milion de persoane, din cele 7 milioane care contribuie la Pilonul II de pensii, au în cont în acest moment peste 10.000 de lei fiecare.

- Există un singur comision de administrare, împărţit în două. Exact la fel ca în Polonia, Bulgaria, Ungaria etc. Iar comisionul de administrare are o limită maximă.

- O analiză a Organizaţiei Internaţionale a Autorităţilor de Supraveghere a sistemelor de pensii private arată că în România, din 40 de ţări analizate, comisioanele de administrare sunt printre cele mai mici.

- Capitalul administrat în Pilonul II este garantat. Este garantat şi un randament minim.

- în jur de 90% din activele administrate sunt investite în România. Din care 62% în obligaţiuni de stat şi 22% pe piaţa de capital”, explică liberalul.

Aşadar, „cele 3 argumente folosite de ei pentru a justifica naţionalizarea pilonului II de pensii sunt doar baliverne”, susţine Florin Cîţu, în opinia căruia, Dragnea şi ai săi vor proceda la modul următor:

„Câteva zile vor mai veni cu ştiri alarmante. Vor înăspri mesajul şi vor ajunge la ameninţări cu controale. Iar imediat după aceea vor urma controalele care vor “demonstra” mari nereguli în gestionarea activelor din Pilonul II de pensii.

Opinia publică îi va “solicita imperativ” cârmaciului să facă dreptate. Adică să treacă Pilonul II de pensii la stat. Vă aduceţi aminte cum i-a ascultat cârmaciul pe cei (nu a spus niciodată cine sunt) care i-au cerut să NU elimine TVA pentru anumite sectoare din economie? Imediat, pentru a răspunde opiniei publice, un grup de parlamentari patrioţi şi mândri că sunt români va propune o lege prin care îi vom da pilonul II de pensii în administrare lui Mişa.

Astfel “voinţa populară” va învinge din nou. Aşa speră ei să acopere deficitul. Eu sper totuşi să nu mai fiţi în vacanţă şi atunci”, susţine Cîţu.

În final, liberalul ridică două întrebări legate de ultimele declaraţii ameninţătoare ale lui Tudose la adresa băncilor, pe care le acuză că scot banii afară din ţară în loc să plătească impozite.

„1. Cum va reuşi să finanţeze deficitul şi economia tripleta Dragnea-Tudose-Mişa cu doar două bănci de stat? Pe restul le ameninţă să plece din România.

2. Cum credeţi că vor reuşi să suprataxeze companiile de asigurări? Vă spun eu că asta urmează.

Şi uite aşa v-am spus şi ce conţine noua lege a pensiilor”, scrie Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne