Cîţu criticat pentru demiterea lui Berceanu de la şefia Gărzii de Mediu. Drulă: Un zero politic aflat la termenul de expirare

Catalin Drula
Catalin Drula (Epoch Times România)

Cătălin Drulă, fostul ministrul USR-PLUS al Transporturilor, a reacţionat, luni, la demiterea lui Octavian Berceanu din funcţia de şef al Gărzii de Mediu de către premierul Florin Cîţu, acuzându-l pe acesta din urmă că este un “zero politic” aflat la “termenul de expirare”.

“Bravo, Tavi, pentru munca ta! Pleci cu capul sus. Din cauza unui zero politic aflat la termenul de expirare”, a precizat Drulă, într-un comentariu la mesajul postat de Berceanu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu a scris următorul comentariu:

“Felicitări pentru ce ai reuşit să faci într-un timp aşa scurt! Nu e deloc puţin!”

La rândul său, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, l-a invitat pe Berceanu să se alăture echipei sale din primărie:

“E frustrant şi nedrept. Dar nu ne resemnăm. Avem foarte multe lucruri de făcut împreună (o spun public aici: dacă vei găsi de cuviinţă eu te aştept alături de noi la primărie. E mare nevoie de profesionişti şi oameni demni). Mulţumim!”

Copreşedintele AUR George Simion a avut de asemenea o intervenţie, catalogând demiterea lui Berceanu drept “penibilă” şi simptom al unui “sistem bolnav”:

“Absolut penibilă această demitere. Ai un om în guvern care face ce trebuie şi pe ăla îl dai afară. Clasic pentru un sistem bolnav”.

Berceanu a anunţat, luni, că a fost destituit din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu:

“Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu. Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tanczos Barna şi căruia îi mulţumesc pentru spiritul de echipă", a scris Berceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Octavian Berceanu, cunoscut activist de mediu, a fost numit în funcţia de şef al Gărzii de Mediu în luna martie a acestui an. El a fost propus de USR-PLUS în această funcţie, implicarea sa de ani de zile în cauzele ce ţin de protecţia mediului fiind foarte cunoscută.

Înainte să devină comisar şef al Gărzii de Mediu, Berceanu s-a implicat foarte mult în lupta împotriva depozitărilor şi arderilor ilegale de deşeuri, demascând numeroase ilegalităţi în acest domeniu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne